вівторок, 02 квітня 2019 12:30

На Донбасі вшанували пам'ять загиблого контррозвідника СБУ Олександра Хараберюша

"Він загинув за нашу Україну. Ми пам'ятаємо" — такі білборди з'явилися в містах Донецької області в пам'ять про загиблого два роки тому контррозвідника Служби безпеки України Олександра Хараберюша.

39-річний заступник начальника головного відділу контррозвідки управління СБУ в Донецькій області полковник Олександр Хараберюш (позивний "Душман". - Gazeta.ua) був одним з найрезультативніших українських контррозвідників.

Автор: vchasnoua.com
  На Донеччині вшанували пам'ять загиблого в Маріуполі полковника СБУ Олександра Хараберюша
На Донеччині вшанували пам'ять загиблого в Маріуполі полковника СБУ Олександра Хараберюша

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Машину полковника СБУ підірвала жінка

Полковник родом із Донецька. На його рахунку близько 80 затримань російських агентів і терористів; в більшості захоплень він брав участь особисто.

31 жовтня 2017 голова СБУ Василь Грицак на брифінгу повідомив про затримання у місті Одеса підозрюваної у підриві автомобіля Хараберюша жительки Донецька Прасолової Юлії Володимирівни. Під час брифінгу було продемонстровано відео, на якому видно, як жінка закладає вибухівку в автомобіль полковника СБУ. За свою роботу вона отримала $15 тис. Підозрювана входила до центру спецоперацій під егідою "МГБ ДНР".

Автор: vchasnoua.com
  Білборди з фотографією полковника СБУ з'явились у всіх міста Донецької області
Білборди з фотографією полковника СБУ з'явились у всіх міста Донецької області

В подальшому, після проведення оперативної комбінації співробітниками спецслужби терористка була затримана і засуджена українським судом на тривалий термін.

"Рука терориста може перервати будь-яке життя, але саме Олександр Хараберюш своїм життям, своєю працею зміг зберегти тисячі і тисячі інших життів. Вічна пам'ять герою, який віддав своє життя за Маріуполь, за Донбас, за Україну", — підкреслили в СБУ.

Вранці 31 березня загинув полковник Служби безпеки України 39-річний Олександр Хараберюш. Машину, якою їхав на роботу, підірвали в центрі Маріуполя на Донеччині. Вибух стався на розі вул. Металургів і Кафайської. У салоні "Тойоти Ленд Крузер" Олександр був сам.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі вшанували пам'ять загиблого контррозвідника СБУ Олександра Хараберюша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути