пʼятниця, 03 листопада 2017 05:15

Машину полковника СБУ підірвала жінка

В Одесі правоохоронці затримали 29-річну Юлію Прасолову, яка в березні заклала вибухівку під машину полковника Служби безпеки України 39-річного Олександра Хараберюша.

Вибух стався на розі вул. Металургів і Кафайської в центрі Маріуполя на Донеччині. Олександр їхав на роботу. У салоні "Тойоти Ленд Крузер" був сам. Йому відірвало обидві ноги. Помер від втрати крові у "швидкій".

— Затримана — мешканка Донецька. В Одесу приїхала за біометричним паспортом. Вона входила до центру спеціальних операцій, що діє під егідою так званого міністерства державної безпеки ДНР. Його очолює Василь Євдокимов, позивний Ленін. Центр фінансують і координують спецслужби Російської Федерації, — каже глава Служби безпеки України 50-річний Василь Грицак.

— Ходила кругами возле машины. Открыла рюкзак, достала бомбу. Увидела, что надо мной висит камера. Я испугалась, отошла. Покурила и вернулась. Заложила взрывное устройство под автомобиль и пошла домой. По дороге выбросила свою куртку, — розповіла на допиті Юлія Прасолова.

За вбивство полковника вона отримала $15 тис.

Олександр Хараберюш був одним із найрезультативніших українських контррозвідників. На його рахунку майже 80 затриманих російських агентів і терористів. Зіграв ключову роль у викритті трьох зрадників у лавах донецького СБУ, завербованих російською розвідкою. Брав участь в операції із затримання диверсійної групи "Мангуст", що спровокувала масові заворушення в Маріуполі у травні 2014-го. У нього залишилися дружина і дві доньки.

Зараз ви читаєте новину «Машину полковника СБУ підірвала жінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути