пʼятниця, 10 вересня 2021 08:56

На Донбасі поранили двох українських воїнів

На Донбасі поранили двох українських воїнів
Двоє українських військових дістали поранення. Фото: facebook.com/93OMBr

Протягом минулої доби російські найманці 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. На обстріли окупантів українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Двоє українських бійців дістали поранення унаслідок ворожого вогню, звітує штаб ООС. Після надання першої медичної допомоги поранених транспортували в лікувальний заклад. Стан здоров'я одного з захисників - тяжкий, іншого - середньої тяжкості.

"9 вересня біля околиць Верхньоторецького на Донеччині бойовики гатили з заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру та артилерії калібру 122 мм. Унаслідок обстрілу пошкоджено цивільні будівлі дачного кооперативу. Постраждалих серед місцевого населення немає. Поблизу Новозванівки Попаснянського району Луганщини ворожі війська п'ять разів вели вогонь із забороненої зброї та станкових протитанкових гранатометів", - йдеться у повідомленні.

Біля Нью-Йорку Бахмутського району Донеччини російські найманці обстрілювали наші позиції з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів. У напрямку Гранітного Волноваського району російські найманці стріляли з великокаліберних кулеметів, а неподалік Красногорівки Ясинуватського району Донеччини противник двічі вів вогонь з мінометів 120-го калібру та ручних протитанкових гранатометів. Поблизу Катеринівки Мар'їнського району Донецької області окупанти здійснили обстріл з мінометів.

Сьогодні зранку порушень з боку окупантів не фіксували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООС визначили найкращий танковий взвод: вражаючі фото

Цьогоріч у серпні на Донбасі загинули дев'ять українських бійців - найбільше за останні два роки, коли оголосили всеосяжне перемир'я у зоні Операції об'єднаних сил. Поранення отримали 28 бійців.

Проросійські бойовики жодного дня не припиняли стріляти. Кілька разів відкривали вогонь по тилових позиціях українських військ. Найбільший обстріл відбувся 28 серпня. Тоді артилерією вдарили по привокзальному району в Авдіївці на Донеччині. Частково згоріла база батальйону, який розташовувався там.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі поранили двох українських воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути