пʼятниця, 23 червня 2017 16:23

На Донбасі домовились не стріляти у фермерів під час жнив

На Донбасі домовились не стріляти у фермерів під час жнив
Російська і українська армія домовились не стріляти у фермерів під час жнив Фото: AgroNews.ua

Російська й українська армії домовились не стріляти у фермерів під час жнив. Про це сказав сьогодні на брифінгу перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

"Таку ініціативу висунули спільно представники місцевих рад з обох боків лінії зіткнення. Мета хлібного перемир'я - забезпечення можливості для фермерів зібрати врожай", - сказав Хуг, повідомляє "Укрінформ".

Генерали з обох сторін висловили готовність забезпечити встановлення та дотримання локального режиму припинення вогню для проведення ремонтів на об'єктах життєзабезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В АТО пропонують ввести "режим тиші" на період випускних вечорів

За домовленістю у Мінську припинення вогню передбачають на більш як 2 місяці, починаючи з цієї суботи і до кінця серпня.

У зоні АТО почали посилювати російсько-окупаційні війська. До них прибуває нова жива сила і техніка. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі домовились не стріляти у фермерів під час жнив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути