неділя, 06 вересня 2020 16:28

На Донбасі бойовики порушили перемир'я

На Донбасі бойовики порушили перемир'я
Бойовики обстріляли українські позиції. Фото: pressjfo.news

На Донбасі 6 вересня на 42-й день повного та всеосяжного режиму припинення вогню бойовики порушили домовленості та здійснили прицільний обстріл українських позицій.

У результаті обстірілів постраждав військовослужбовець. Про це повідомляє пресслужба ООС у Facebook.

"Ворог нахабно відкрив вогонь з автоматичного станкового гранатомету, випустивши при цьому три черги ВОГ-17 по підрозділу Об'єднаних сил в районі населеного пункту Красногорівка. В результаті обстрілу отримав поранення військовослужбовець Збройних Сил України, який усував наслідки пожежі на позиції", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, бійцю надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу.

"Така зухвалість противника свідчить про те, що ЗФ РФ спрямовано йдуть на зрив домовленостей, що були досягнуті Тристоронньою контактною групою 22 липня 2020 року. Сьогоднішній обстріл вкотре доводить, що так зване керівництво ОРДЛО не має на меті досягнути миру", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє українських військових загинули на мінному полі

В ООС заявили, що дають ще одну можливість так званим "ДНР" та "ЛНР" виконати вимоги, які були визначені ТКГ. В іншому разі під час наступного обстрілу українських позицій українські військові нададуть "адекватну відсіч противнику з усіх наявних сил і засобів".

Українська сторона ініціює термінове засідання Тристоронньої контактної групи через заяву ватажка бойовиків ДНР Дениса Пушиліна. Так, ТКГ збереться у неділю, 6 вересня, щоб обговорити наказ лідера ДНР знищити укріплення Збройних сил України в районі населеного пункту Шуми, що розташоване поблизу лінії розмежування.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі бойовики порушили перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути