вівторок, 27 жовтня 2020 15:30

Ми показуємо переселенцям, що вони не потрібні - Дмитро Снєгирьов

Ми показуємо переселенцям, що вони не потрібні - Дмитро Снєгирьов
Третина зареєстрованих в Україні переселенців повернулася на окуповані території. Фото: ІА "Вчасно"

Переселенці повертаються на окуповані території, бо держава не допомагає їм облаштуватися.

Про це розповів співголова громадської організації "Права справа" Дмитро Снєгирьов у коментарі Gazeta.ua.

"Програми допомоги біженцям не нові. Азербайджан, Вірменія та Грузія змогли провести в себе такі програми. В Україні переселенці фактично нікому не потрібні. Хоча велика частина - це люди, що самоідентифікували себе як українці", - каже експерт.

Розселення переселенців вирішить проблеми з розбудовою депресивних українських регіонів та наповнить частину газузей кваліфікованими кадрами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запровадження вільної економічної зони зніме з Росії відповідальність за війну

Програми забезпечення внутрішньопереміщених осіб житлом перетворилися на корупційні схеми.

"Але нажаль, у нас переселенці вимушені повертатися назад і поповнювати списки полонених, бо більшість полонених ЛНР – це цивільні особи. Люди повертаються з відчуттям своєї непотрібності, а це озлоблює. Дає можливості ворогу вербувати та перетягати на свій бік наших людей. Ми наших громадян змушуємо виїжджати на територію держави-агресора, тобто Росії. А вона таким чином вирішила демографічну кризу, проблеми відсутності кваліфікованіших кадрів", - додає Снєгирьов.

Кількість переселенців в Україні завищено через пенсійний туризм.

"Свого часу ми це довели: в місті Ізюм був будинок-привид, в якому зареєстрували 3 тисячі переселенців. Ми вели листування з правоохоронними органами, всі про це знали, але ніхто не сів. Декілька років хтось отримував гроші. Збитки сягали мільярда гривень. Свого часу на територіях Донбасу, які окупувала Росія, провели перепис населення. Ми мали можливість отримати дані з їхніх ЦВК. Виявилося, лише 800 тисяч виїхали на вільні території України". – підсумовує експерт.

Термін в один рік для завершення війни на Донбасі, який озвучував президент Володимир Зеленський, слід розуміти як термін, відведений на те, щоб спробувати реалізувати той сценарій, який було прописано в Мінських угодах.

Про це віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розказав в ефірі програми "Хард із Влащенко" на телеканалі "Україна 24"

Зараз ви читаєте новину «Ми показуємо переселенцям, що вони не потрібні - Дмитро Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути