середа, 30 серпня 2017 18:29

Між окупацією Криму і Донбасу немає відмінностей - Волкер

Між окупацією Криму і Донбасу немає відмінностей - Волкер
Агресія Росії почалась із Криму. Фото twitter.com

Новий спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер розповів про тенденції переговорів між Росією і Заходом.

Про це повідомляє в ефірі DW.

"Ми маємо на сьогоднішній день угоду та план з відновлення зовнішніх меж України. Він передбачає виведення всіх іноземних військ і встановлення режиму припинення вогню. Він також припускає певний політичний прогрес. Жоден з цих пунктів не виконується. Тому і активовані санкції проти Росії. Я вважаю, що між окупацією Криму і Донбасу немає жодних відмінностей. Однак у випадку з Кримом Росія пред'явила претензії на анексію території - тобто на те, що Росія не тільки її окупує, але і самовільно забере. Не думаю, що ми повинні це приймати або визнавати законним. З іншого боку, Мінські угоди стосуються лише східної України. І якщо ми зможемо добитися там прогресу, ми повинні спробувати домогтися прогресу скрізь", - пояснив Курт Волкер.

"Росія буде завжди проти постачання зброї Україні. У них була можливість практично без опору увійти на територію України, захопити її частину і анексувати Крим. Звичайно, вони будуть стурбовані тим, що Україна зможе краще захищати себе. Враховуючи таку ситуацію, цілком розумно, що українці хочуть бути в змозі краще себе захищати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли Росія забере війська із Донбасу.

"Агресія Росії - це провал міжнародного співтовариства. Але це ще і провал Сполучених Штатів, Великобританії, Франції та більш широкого міжнародного співтовариства в тому, що вони дали Україні гарантії безпеки і потім не виконали їх. Тому тут важливо не здаватися і спробувати відновити цілісність України", - пояснив Курт Волкер.

Військовий експерт Дмитро Снєгірьов впевнений, що Росія не піде з Донбасу 2018 року. Вирішення конфлікту затягнеться на 3-5 років.

Зараз ви читаєте новину «Між окупацією Криму і Донбасу немає відмінностей - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути