Ексклюзиви
пʼятниця, 18 жовтня 2019 11:49

Міністр оборони відмовився коментувати можливу втрату 30 населених пунктів при розведенні військ

Міністр оборони відмовився коментувати можливу втрату 30 населених пунктів при розведенні військ
Загороднюк підкреслив, що зараз мова йде про розведення тільки в двох ділянках - в Золотому і Петрівському. Фото: з відкритих джерел

Міністр оборони Андрій Загороднюк відмовився коментувати інформацію про можливу втрату близько 30 населених пунктів і низки ключових висот у випадку розведення сил на Донбасі на позиції 2016-го.

"Ми зараз не говоримо взагалі про інші ділянки. Ми говоримо тільки про Петрівське і Золоте", - відповів Загороднюк на годині запитань до уряду, повідомляє "Українська правда".

Загороднюка просили прокоментувати інформацію про можливу втрату 30 населених пунктів у випадку розведення сил і засобів. Але міністр це проігнорував, зазначивши, що питання щодо інших ділянок вирішуватиметься у майбутньому, а зараз "взагалі це питання не коментуємо".

Додав, що наразі розведення навіть у Петрівському та Золотому неможливе, тому що бойовики не дотримуються домовленості про 7-денне припинення обстрілів.

Раніше у відеозверненні, оприлюдненому у Facebook, п'ятий президент України Петро Порошенко застеріг, що з відходом Об'єднаних сил на позиції 3-річної давнини українські війська втрачають 30 населених пунктів і низку ключових висот.

До кінця року Україна закупить протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони відмовився коментувати можливу втрату 30 населених пунктів при розведенні військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути