Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2018 14:13

МіГи, "Ігли", смертоносний "Жнець": показали спільні з НАТО авіанавчання
29

В Україні проходять наймасштабніші за всю історію країни міжнародні авіаційні навчання "Чисте небо-2018" .

Повітряні бої почалися з першого дня навчань. Українсько-американські маневри стартували 8 жовтня, на 2 військових аеродромах – у Гавришівці Вінницької області та Старокостянтинові на Хмельниччині, передає "Думская".

Американська сторона відправила в Україну сім винищувачів F-15C/D і важкий ударний безпілотник MQ-9 Reaper («Жнець»).
Фото: Сергій Смоленцев / "Думская"
Американська сторона відправила в Україну сім винищувачів F-15C/D і важкий ударний безпілотник MQ-9 Reaper («Жнець»).
Американська сторона відправила в Україну сім винищувачів F-15C/D і важкий ударний безпілотник MQ-9 Reaper («Жнець»).
Американська сторона відправила в Україну сім винищувачів F-15C/D і важкий ударний безпілотник MQ-9 Reaper («Жнець»).
Військово-транспортні C-130J Super Hercules і C-17 Globemaster III зробили кілька десятків рейсів, щоб доставити спорядження та обладнання аж до тягачів, заправників, генераторів і систем життєзабезпечення

"Американська сторона відправила в Україну 7 винищувачів F-15C/D і важкий ударний безпілотник MQ-9 Reaper ("Жнець"). Військово-транспортні C-130J Super Hercules і C-17 Globemaster III зробили кілька десятків рейсів, щоб доставити спорядження та обладнання аж до тягачів, заправників, генераторів і систем життєзабезпечення", - йдеться у повідомленні.

У маневрах також беруть участь польські та румунські пілоти на винищувачах F-16.

"З української сторони завдання виконують Су-27М1/УБМ, МіГ-29МУ1/УБ, Су-25М1К/УБК, Су-24М/МР та Л-39 із 5 авіаційних бригад, транспортна авіація на Ан-26 і Іл-76 і літак аеромедичної евакуації Ан-26 Vita. Також задіяна армійська авіація на вертольотах Ми-8 і кілька спецпідрозділів", - повідомляється.

Зазначається, що у тренуваннях "Чистого неба" беруть участь трохи більше 700 осіб.

"Ознайомчі польоти змішаних екіпажів на українських і американських "спарках" почалися з першого дня навчань – як і навчальні повітряні бої. Спочатку наші "билися" з американцями, а потім - і з польськими F-16, що злетіли з авіабази Щецін. Поляки дозаправилися над українською територією від американських "дійних корів" (повітряних танкерів) KC-135, провели дальній повітряний бій з Су-27 ЗСУ та умовно атакували наземні об'єкти," - повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіатори ефектно розправилися з ворогом

У свою чергу, американські винищувачі злітали до Румунії, щоб провести повітряний поєдинок із румунськими F-16. Здійснювали дозаправку від своїх KC-135. Крім того, F-15С супроводжували ударні групи українських штурмовиків і бомбардувальників.

"Були нові близькі й далекі повітряні бої між F-15C, Су-27 і МіГ-29 – як поодинокі, так і групові. Завдяки більш сучасній радіоелектроніці американці виграють поєдинки у далеких повітряних боях, але наша техніка більш маневрена, тому має перевагу на невеликій відстані", - зазначається.

Багатонаціональні авіаційні навчання "Чисте небо-2018" відбудуться в Україні 8–19 жовтня. Тренуватися в Хмельницьку та Вінницьку області прибули літаки з 10 країн НАТО.

Зараз ви читаєте новину «МіГи, "Ігли", смертоносний "Жнець": показали спільні з НАТО авіанавчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути