Ексклюзиви
вівторок, 16 березня 2021 09:55

"Ми - не росіяни". Арестович порівняв Донбас із Чечнею

"Ми - не росіяни". Арестович порівняв Донбас із Чечнею
Арестович заявив, що Україна не застосовуватиме силу, щоб повернути Донбас. Фото: apostrophe.ua

Нав'язувати Україні повномасштабну війну Росія не буде. Такі дії не дають шансів на воєнну перемогу чи корисний для агресора результат. Окрім того, Україна також не застосовуватиме силу, щоб відвоювати регіон.

Це заявив в ефірі каналу "Дом" спікер делегації в Тристоронньої контактній групі Олексій Арестович, повідомляє "Ліга".

Він вважає, що російські погрози близького початку масштабної військової операції на території України, що лунають з 2014 року - не більше, ніж інформаційний тиск на людей по обидва боки лінії розмежування.

Однак, у Росії, на думку Арестовича, "натиснути на нас військовим шляхом не вийде". Та навіть якщо військове рішення вдасться нав'язати Україні, "ми відповімо так, що мало не покажеться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна відповідатиме на військові провокації РФ - Міноборони

Він нагадав, що останній великий наступ гібридна армія РФ зробила під Мар'їнкою в червні 2015 року - і "воно вкрай сумно для них закінчилося".

"Я не бачу перспектив військового рішення, по обидва боки. Буде політико-дипломатичний шлях. Ми не збираємося вбивати наших громадян - ми не росіяни. Ми не бомбитимемо Донбас, як вони робили з Чечнею, зносячи там все під нуль", - сказав позаштатний радник глави Офіса президента.

План з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, який анонсував керівник Офіса президента Андрій Єрмак, не відрізнятиметься від Мінська. Таку думку Gazeta.ua висловив Богдан Кузьмич - політичний аналітик, член Ради громадського контролю при НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «"Ми - не росіяни". Арестович порівняв Донбас із Чечнею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути