субота, 26 жовтня 2019 11:49

Ми не готові до компромісів із сумлінням і територіальною цілісністю - Разумков

Ми не готові до компромісів із сумлінням і територіальною цілісністю - Разумков
Україна не торгуватиме суверенітетом - заявив голова Верхвоної Ради Дмитро Разумков / фото: rubryka

Україна надалі невдоволена поверненням делегації Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи, однак готова до діалогу з ПАРЄ щодо повноважень української делегації.

"Ми не розуміємо ситуації з повноваженнями нашої делегації. Я сподіваюсь, що це не стане прецедентом. Ми готові до діалогу, але не готові до компромісів із сумлінням, територіальною цілісністю та гідністю людей", - заявив глава Верховної Ради України Дмитро Разумков, повідомили на сайті парламенту.

Він також запевнив, що Україна готова працювати на користь Європи та Ради Європи. Разумков відзначив що група "Балтик+" не прагне до деструктивної позиції в Раді Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Формула Штайнмаєра" означає "здати нас із потрохами" - Кучма

"Ми налаштовані відстоювати ті базові принципи і цінності, які було закладено під час створення цієї організації. Тому що принципи демократії і свободи, прав людини – ключові, як для Європи, так і для України", – наголосив спікер парламенту.

Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, формула передбачає ухвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Зараз ви читаєте новину «Ми не готові до компромісів із сумлінням і територіальною цілісністю - Разумков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути