середа, 27 листопада 2019 18:13

Медведчук хоче легалізувати бойовиків з Донбасу

Медведчук хоче легалізувати бойовиків з Донбасу
Разом із Віктором Медведчуком, що праворуч унизу, законопроєкт подали Юрій Бойко зліва, Сергій Льовочкін стоїть праворуч згори та інші депутати з фракції "Опозиційної платформи – За життя" Фото: Крим.Реалії

Народний депутат України та кум російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук з фракції "Опозиційна платформа – За життя" пропонує узаконити бойовиків з ОРДЛО.

Він подав на розгляд до Верховної Ради зміни до закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, пише Крим.Реалії.

Цей документ відправили на розгляд до парламентського комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин і міжнаціональних відносин.

У Доданій порівняльній таблиці вказані відмінності від чинного закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія заявила про свої плани на Україну

У преамбулі кум Путіна прибрав положення про "тимчасовий порядок організації місцевого самоврядування… в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Медведчук пропонує закріпити ці положеня, а положення про тимчасовість – прибрати.

Разом із цим він запропонував законодавчо закріпити так звану "формулу Штайнмайєра" та виключити пункт 4 статті 10 закону, який містить положення про "виведення усіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України" та "дотримання принципів політичного плюралізму і багатопартійності, рівності прав і можливостей участі у виборчому процесі".

Верховна Рада України зареєструвала законопроект, який має дозволити виплачувати пенсії жителям окупованого Донбасу без статусу переселенця.

Законопроект 2083-д про виплату пенсій жителям окупованого Донбасу зареєстрували на сайті парламенту.

Даний законопроект передбачає надання жителям ОРДЛО, які через це не платили страхові внески права докупити стаж без застосування санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук хоче легалізувати бойовиків з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути