субота, 11 червня 2022 10:07

Спецтема: Війна Росії проти України

"Маріуполь перетворили на гетто" - людей у спеку змушують стояти у чергах та приймати душ у штабі "Единой России"

"Маріуполь перетворили на гетто" - людей у спеку змушують стояти у чергах та приймати душ у штабі "Единой России"
У Маріуполі окупанти продовжують влаштовувати жахливі умови для цивільних. Фото: https://t.me/mariupolrada

Російські терористи продовжують знущатися над мешканцями Маріуполя, серед яких залишилися переважно літні люди.

Їх змушують стояти у чергах у спеку, щоб отримати "гуманітарну допомогу". Про це повідомляє Маріупольська міська рада у Telegram.

Відомо, що в таких чергах знаходяться сотні людей, коли на вулиці температура повітря становить +31 градус. Їм доведеться терпіти життя в таких умовах, адже інших джерел чистої питної води або продуктів у Маріуполі немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрющенко показав, чим харчуються маріупольці

"Сьогодні російські окупанти перетворили Маріуполь на одне суцільне гетто зі своїми нестерпними умовами виживання. Для них життя маріупольців нічого не варте і як би їх пропаганда не працювала, але справжнє ставллення проявляється у діях", - йдеться у повідомленні.

Також радник міського голови Петро Андрющенко написав у Telegram про ще одне "покращення" у зруйнованому терористами місті. Цивільні можуть прийняти саме гарячий душ.

Зазначається, що зробити це можна лише біля ТЦ "Метро", у гуманітарному штабі "Единой России". Душ відкритий з 11:00 до 16:00, коли у місті найбільш спекотно.

Раніше стало відомо, що у Маріуполі люди змушені боротися за "гуманітарку" від російських терористів. Голодні містяни мають записуватися в чергу на два-три дні вперед. Однак і вона не є гарантією отримання їжі або води.

У день цієї черги мешканці змушені бігти в іншу "живу" чергу, щоб потрапити у число перших 300 людей у ній. Після цього вони змушені стояти у спеку без води та можливості її набрати.

Зараз ви читаєте новину «"Маріуполь перетворили на гетто" - людей у спеку змушують стояти у чергах та приймати душ у штабі "Единой России"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути