середа, 08 червня 2022 14:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Черги займають на три дні вперед - у Маріуполі люди змушені боротися за "гуманітарку"

Черги займають на три дні вперед - у Маріуполі люди змушені боротися за "гуманітарку"
У Маріуполі терористи влаштували "гуманітарне пекло". Фото: East News

Через відсутність джерел постачання їжі жителі Маріуполя Донецької області змушені брати "гуманітарну допомогу" від російських терористів.

Однак і за неї їм доводиться боротися. Про це розповів радник міського голови Петро Андрющенко у Telegram.

За його словами, голодні містяни мають записуватися в чергу на два-три дні вперед. Однак і вона не є гарантією отримання їжі або води.

У день цієї черги мешканці змушені бігти в іншу "живу" чергу, щоб потрапити у число перших 300 людей у ній. Після цього вони змушені стояти у спеку без води та можливості її набрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медичний колапс: у Маріуполі "вмовляють" вийти на роботу 80-річних

"Потім якщо повезло - отримуєш всередині те, що дуже не гарної якості і без холодильників швидко зіпсується. День-два - і маєш бігти по колу пекла гуманітарки знов", - розповів Андрющенко.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Маріуполі Донецької області кількість населення зменшилася в п'ять разів. У місті перебувають 100-120 тис. маріупольців без базових побутових умов.

Пенсійний фонд так званої ДНР підрахував, що у місті залишилося 46 тис. пенсіонерів. Це втричі менше, ніж до вторгнення, коли їх було 136 тис. Але частка літніх людей в структурі наявного населення Маріуполя зросла вдвічі.

Зараз ви читаєте новину «Черги займають на три дні вперед - у Маріуполі люди змушені боротися за "гуманітарку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути