середа, 08 червня 2022 12:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Медичний колапс: у Маріуполі "вмовляють" вийти на роботу 80-річних 

У тимчасово окупованому Росією Маріуполі на Донеччині катастрофічно не вистачає лікарів.

Окупанти почали "вмовляти" повернутись до роботи медиків віком від 80 років, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Тelegram 8 червня.

"Йдеться навіть про банальних терапевтів, не кажучи про відсутність вузьких спеціалістів. Маріупольцям пропонують "почекати" або їхати в Донецьк. Самостійно", - написав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сморід і гноїння - окупанти в Маріуполі влаштували сміттєзвалище біля штабу "Единой России"

Він оприлюднив список лікарів Маріупольської лікарні №3. За його словами, вона обслуговує зараз Центральний та Приморський райони, де "не менш як 70 тис. жителів". З 17 лікарів, які є на табло, приймають лише п'ять.

"Наочна демонстрація повного паралічу та колапсу медицини. Тому до нескінченності можна казати, що в місті немає загрози епідемії, що життя покращилось. Але табло каже про зворотнє. В такому стані медицини будь-яка інфекційна хвороба перетворюється на смертельну епідемію", - попередив радник.

Автор: t.me/andriyshTime
  Список лікарів Маріупольської лікарні №3
Список лікарів Маріупольської лікарні №3

В акваторії Азовського моря маріупольці фіксують початок мору риби. Зокрема, дельфінів. Такі явища притаманні в період аномальної спеки в липні. З урахуванням температури та сезону початок мору риби може свідчити лише про наявність хвороби в морській воді.

Зараз ви читаєте новину «Медичний колапс: у Маріуполі "вмовляють" вийти на роботу 80-річних ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути