вівторок, 27 листопада 2018 12:50

Майстриня розповіла, як відкрити бізнес на машинній вишивці
7

Олена мріє про вишивальну машинку за 160 тисяч гривень, приміщення зі столами та шкафами для ниток й матеріалів
Фото: Надано Оленою Кулєшовою
Зараз інструменти та матеріали знаходяться у квартирі, де живе родина Олени разом з трьома дітьми
На пошиття ти вишивку подушки-метрики треба два дні
Вишивати допомагає старша донька, якій 14 років
Вишиває на полотенцах та халатах українського виробника

Щоб вишивати подушки та інші речі, потрібна спеціальна вишивальна машина. Найпростіша коштує близько 17 тисяч гривень. Також потрібна звичайна швейна машинка для шиття напірників та наволочок. Це ще близько 3 тисяч гривень. Крім цього потрібно замовляти нитки для вишивання, фурнітуру, наповнювач для подушок.

Загалом, перший рік роботи доведеться постійно накопичувати матеріали та інструменти, напрацьовували клієнтську базу та працювати в мінус. Про це Gazeta.ua розповідає Олена Кулєшова зі Слов'янська. Вона у 2017 році заснувала майстерню "Рання пташка".

"П'ять років тому чоловік подарував вишивальну машинку. Вона стояла запакована. Почала в ній розбиратись та шити й вишивати щось для своїх дітей, - розповідає Олена, - Спочатку хотіла шити та вишивати одяг для недоношених дітей. Тому і назва "Рання пташка". У мене дві доньки народились раніше терміну. Знаю, що у нас в місті є тільки одна аптека, де можна купити маленький одяг для таких діток. Але мене переконали, що це дуже вузька ніша".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З дизайнера у столяри: жінка створює стильні вироби з дерева

Назва "Рання пташка" залишилась, але зараз Олена виготовляє інші різні речі для дітей та дорослих. У неї замовляють подушки, халати, полотенця, маски для сну, набори для хрещення з авторською вишивкою.

Автор: Надано Оленою Кулєшовою
  Олена мріє про вишивальну машинку за 160 тисяч гривень, приміщення зі столами та шкафами для ниток й матеріалів
Олена мріє про вишивальну машинку за 160 тисяч гривень, приміщення зі столами та шкафами для ниток й матеріалів

"Вчилась на власних помилках та по відео з YouTube, - ділиться Олена, - Знайшла контакти чоловіка у Києві, який займається машинною вишивкою та попросила навчити мене. Для цього їздила до нього та приходила у майстерню на декілька годин".

Найпопулярніші замовлення – дитячі подушки-метрики для сну. На них майстриня вишиває ім'я дитини, її зріст та вагу при народженні. Такі подушки в Олени замовляли з Києва, Дніпра, Одеси, Харкова, також були замовлення із Росії.

"У мене була маленька подушка, що шила ще бабуся для моєї мами. Вона була для мене ідеальна. Я проаналізувала розміри та кількість наповнювача та почала шити такі ж , - розповідає Олена, - Використовуємо тільки екологічні матеріали. Наповнювач - корейський лебединий пух, напірник – тканина з бавовни. На одну подушку потрібно 350 грамів такого пуху. Він гіпоалергенний та дуже м'який"

Автор: Надано Оленою Кулєшовою
  На пошиття ти вишивку подушки-метрики треба два дні
На пошиття ти вишивку подушки-метрики треба два дні

Щоб пошити подушку потрібно близько двох днів. Декілька годин витрачає тільки на машинну вишивку. Вишивати допомагає старша донька.

"Зараз почали замовляти не тільки подушки. Багато замовлень іменних полотенець. Дорослі просять на подарунок корони вишити, імена дітям у школу чи садочок, - розповідає Олена, - Працюємо по запиту. Іноді просять щось таке зробити, після чого з'являється зовсім новий продукт".

Вишиті подушки та банні полотенця коштують 300 гривень. Маски для сну та невеликі полотенця для рук – 120 гривень.

Автор: Надано Оленою Кулєшовою
  Вишиває на полотенцах та халатах українського виробника
Вишиває на полотенцах та халатах українського виробника
"Вишиваємо на полотенцях українського виробника. Треба обирати такі, щоб не було декоративних строчок чи вишитих елементів. Дуже важлива якість, щоб не полиняли після першого прання і щоб ціна була нормальна, - зазначає Олена.
Про себе розповідають в соціальних мережах Facebook та Instagram. Є також сайт майстерні.
"Найбільше замовлень отримую через Інстаграм та через "сарафанне радіо". Більше клієнтів під свята. Найчастіше замовляють щось до дня народження, 8 березня та Новий рік. - ділиться Олена, - Одне з перших замовлень – подушка для малюка, який важив кіло з копійками. Дуже хвилювалась за кожний стібок. Була щаслива, коли мені надіслали позитивні відгуки з фото дитини та моєю подушкою. Наче у мене було день народження".
Автор: Надано Оленою Кулєшовою
  Вартість подушки з авторською вишивкою - 300 гривень
Вартість подушки з авторською вишивкою - 300 гривень
Олена зазначає, що зараз більше інвестує у справу та не отримує доходу. Планує ще рік тримати такий же темп роботи, а вже потім розширятись. Хотіла б вишивати вишиванки на кожний день та збільшити кількість виробів.
"Мрію про нову вишивальну машину за 160 тисяч гривень. Зараз шукаємо гранти та можливості, - ділиться Олена, - Хочу також мати окреме приміщення зі столами, полицями для великих бабін вишивальних ниток, складу матеріалу. Зараз усе у нашій трьох кімнатній квартирі, де ще й троє дітей. Місця не вистачає. Старша донька поділилась кімнатою та допомагає".

Олена Кулєшова живе у Слов'янську Донецької області. За освітою психолог. Має трьох доньок: найстаршій 14 років, а найменшій – 5 місяців. У 2014 році, поки у місті йшли бойові дії, родина на три місяці переїжджала у Харків до родичів.


Підприємці з Краматорську Донецької області створюють індивідуальні протези та спеціальне взуття для дітей з інвалідністю. На обладнання витратили 132 000 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Майстриня розповіла, як відкрити бізнес на машинній вишивці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути