неділя, 12 червня 2022 10:18

Спецтема: Війна Росії проти України

"Людей розриває на шмаття" - Гайдай про жахливі втрати у Луганській області

"Людей розриває на шмаття" - Гайдай про жахливі втрати у Луганській області
Українські захисники, ризикуючи життям, евакуюють мешканців Луганщини. Фото: facebook.com/sergey.gaidai.loga

Кількість вбитих російськими окупантами цивільних на Луганщині порахувати зараз нереально.

Зробити це вдасться лише після деокупації регіону. Цифра "буде жахливою", заявив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в інтерв'ю "Заборона".

"Після перемоги, коли пройде деокупація Луганщини, ми перерахуємо кількість загиблих. Я навіть не говорю про військових, а цивільних, – це буде величезна, жахлива цифра", – додав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові розповіли, що зараз відбувається на Донбасі

За його словами, жителі Луганщині іноді залишають укриття, щоб поховати сусідів, загиблих від ворожих атак. І вже новий обстріл вбиває і їх, розповів Гайдай.

"Людей багато поховали просто під під'їздами. "Приліт" важкої артилерії розриває людей на шмаття: там рука, там голова, тут половина тулуба. Так вони лежать добу, три, чотири. І забрати неможливо", – пояснив чиновник.

З початку повномасштабного вторгнення Росії більшу частину Луганської області захопила російська армія. За офіційними даними, українські військові наразі контролюють тільки 10% регіону. По всій території Луганщини йдуть запеклі бої, а основні сили зосереджені в Сіверськодонецьку. Щодня окупанти знищують місто та намагаються пробитися ближче до сусіднього Лисичанська, а українські військові відбивають атаки.

За 11 червня ЗСУ відбили 14 ворожих атак на сході. На двох локаціях тривають бої. Загалом знищена 21 одиниця ворожої техніки і склад з боєприпасами.

Того ж дня українські захисники відбили наступи ворога в районі Врубівки, Метьолкіного та в напрямку Миколаївки на Луганщині. Поблизу Попасної наші захисники успішно зупинили навалу противника.

Зараз ви читаєте новину «"Людей розриває на шмаття" - Гайдай про жахливі втрати у Луганській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути