неділя, 12 червня 2022 08:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Сіверськодонецьк: Гайдай розповів про ситуацію в місті
13

Російська окупаційна армія перетворює Луганщину на руїни
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Російська окупаційна армія перетворює Луганщину на руїни
Російська окупаційна армія перетворює Луганщину на руїни
Російська окупаційна армія перетворює Луганщину на руїни
Російська окупаційна армія перетворює Луганщину на руїни

Минулої доби, 11 червня, у Сіверськодонецьку на Луганщині ворог обстріляв підприємства "Азот" та "Склопластик".

Штурмові дії та інтенсивні бої у місті тривають, як і в районі Тошківки, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Telegram.

"Ворог вкотре влучив в "Азот", а саме на територію транспортного цеху. Сталося займання ПММ. Постраждало і одне з приміщень ТОВ "НВО "Сіверськодонецький склопластик". Росіяни поцілили в полігон рятувальників, розташований за містом. Під масований обстріл потрапили селища Павлоград та Синецький під Сіверськодонецьком", - написав Гайдай.

За його словами, з'ясувати кількість жертв серед цивільних у Сіверськодонецьку неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові розповіли, що зараз відбувається на Донбасі

"Ніхто не може сказати, чи є та скільки саме жертв за останню добу у Сіверськодонецьку. Люди постійно перебувають в укриттях, але ж росіяни розстрілюють житлові квартали годинами, застосовуючи артилерію великого калібру. Напевно, тепер евакуюватись хочуть всі, однак поки така можливість відсутня. Тому зараз залишається тільки триматися, - додав посадовець.

Унаслідок ворожих атак у Лисичанську загинула жінка. Поранені двоє осіб – чоловіка та жінку госпіталізували до лікарень інших областей. Також в регіоні нові руйнування.

"11 червня по 10 будинків росіяни знищили в Золотому і Врубівці, два – в Миколаївці. У Лисичанську – чотири, а також торговельний центр та магазин", - підсумував Гайдай.

11 червня українські захисники відбили наступи ворога в районі Врубівки, Метьолкіного та в напрямку Миколаївки на Луганщині. Поблизу Попасної наші захисники успішно зупинили навалу противника.

За 11 червня ЗСУ відбили 14 ворожих атак на сході. На двох локаціях тривають бої. Загалом знищена 21 одиниця ворожої техніки і склад з боєприпасами.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Сіверськодонецьк: Гайдай розповів про ситуацію в місті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути