пʼятниця, 05 травня 2017 18:30

"Людей перетворили на рабів" - жителі Донбасу працюють за копійки
4

Головний підсумок приходу "русского мира" на Донбас - падіння доходів населення.

Про це написав журналіст Денис Казанський у своїй колонці.

"Через тиждень ми відзначатимемо третю річницю "референдуму" в Луганську і Донецьку. Людей запевняли, що на них ось-ось проллється золотий дощ з підвищених зарплат і пенсій - варто тільки прийти на дільницю і поставити галочку в "бюлетені", надрукованому на звичайному принтері.

Назвемо речі своїми іменами - певна частина населення Донбасу (від 40 до 60 відсотків, за моїми суб'єктивними оцінками) 3 роки тому зрадила свою країну. За цю зраду заплатили всі жителі регіону, які стали заручниками ідіотизму співгромадян і сусідів.

Обіцяні срібняки виявилися фальшивкою. Замість зарплат "по 50 тисяч, як у Москві" жителі Донбасу змушені працювати за жалюгідні копійки, розмір яких не дозволяє говорити про гідне існування. Людей перетворили на рабів, яким платять стільки, щоб вони не загинули з голоду.

Відкриємо сайт "центру зайнятості ДНР". Подивимося, які зарплати сьогодні пропонують трудящим у "народній республіці". Якщо рахувати для простоти за курсом 1 до 2, то виходить, що більшість запропонованих зарплат не дотягує навіть до української мінімальної зарплати. Менш як 3200 гривень. Якщо раніше в Україні антирекорди за рівнем офіційних доходів населення стабільно встановлювала Тернопільська область, то тепер лідирує "звільнений" Донбас.

Агроном - 6000 рублів (3000 гривень), бухгалтер - 2000, 2300 і 2500 гривень. Та навіть на таку зарплату якийсь лох з вулиці претендувати не може. Потрібна людина з досвідом роботи.

Гаразд, це Амвросіївка, маленький райцентр. А що в Донецьку? Більшість вакансій не дотягують до 5 тисяч гривень. І це в колись найбагатшому обласному центрі!

Аудитор з досвідом роботи не менш як три роки може претендувати на зарплату 4000 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми здихаємо без роботи" - жителі Донецька почали голодувати

Для бухгалтера в Донецьку українська мінімалка 3200 гривень - свято. Більшість вакансій у Донецьку не дотягують до цього рівня. Проклята фашистська хунта чомусь цінує людей більше, ніж російські визволителі. Любиш Путіна? Зроби йому приємно, попрацюй за 3833 рублі на місяць - 1900 гривень.

Сучасний Донбас - вітрина "русского мира". Розорені міста, бідність, рабська праця - ось, що в сухому залишку принесла Росія "російськомовним співвітчизникам" у Донецьку", - написав журналіст.

Зарплату бойовиків витратили для підготовки "свята" на 9 травня.

Зараз ви читаєте новину «"Людей перетворили на рабів" - жителі Донбасу працюють за копійки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути