Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2018 09:19

Луганські терористи відхрестилися від Савченко

Луганські терористи відхрестилися від Савченко
Надія Савченко неодноразово відвідувала окуповані території Донеччини і спілкувалася з ватажками ДНР. Фото: stern.de

У самопроголошеній ЛНР стверджують, що не спілкувалися з Надією Савченко, яку напередодні СБУ затримала за підозрою в підготовці терактів і державного перевороту.

Про це заявив представник ЛНР на переговорах у Мінську Владислав Дейнего, передає "Московский комсомолец".

"Якби у нас були плани щодо вбивства Порошенка та інших українських лідерів за допомогою наших прихильників у Києві, ми б ніколи про це не заявили публічно. Можу сказати, що Луганськ не вербував Савченко у свої диверсанти і не будував з нею ніяких спільних планів з державного перевороту в Україні, щоб потім укласти мирну угоду з новою владою", - сказав Дейнего.

При цьому він заявив, що Савченко "може звернутися до ЛНР за політичним притулком. Ми обіцяємо розглянути це питання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дурість карається" - соцмережі відреагували на епопею з Савченко

22 березня Верховна Рада підтримала подання ГПУ на притягнення до відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Слідчий СБУ затримав її в приміщенні парламенту.

Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

Зараз ви читаєте новину «Луганські терористи відхрестилися від Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути