Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 15:30

"Дурість карається" - соцмережі відреагували на епопею з Савченко

Автор: REUTERS
  Під час розгляду подання Надія Савченко стояла перед трибуною, із якої виступав Юрій Луценко
Під час розгляду подання Надія Савченко стояла перед трибуною, із якої виступав Юрій Луценко

Половину робочого дня 22 березня Верховна Рада займалася Надією Савченко. Зранку регламентний комітет заслухав генерального прокурора Юрія Луценка. Той наводив аргументи, що колишню бранку Кремля необхідно арештувати. Потім Савченко висловила свою позицію.

Із комітету всі прийшли у сесійну залу. Там знову-таки виступив глава ГПУ. Озвучені раніше звинувачення підкріпив відеодоказами, продемонструвавши нардепам кіно про злі замисли Савченко та її спільника Володимира Рубана.

Після цього виступали народні депутати. За ними - Савченко. Замість виправдань вона пообіцяла нардепам небезпеку від народу і заявила, що вони уникли знищення лише завдяки невинним людям, які працюють у ВР.

Далі відбулося голосування. Обранці дозволили затримати колегу та помістити під варту. Савченко сама здала депутатську картку. Вийшла на вулицю, поспілкувалася з рідними та прихильниками. В приміщенні парламенту її чекав слідчий СБУ. Він зачитав підозру і забрав нардепа до СБУ.

Gazeta.ua зібрала думки експертів і народних депутатів щодо цієї ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жуй гранати" - Луценко з Савченко обмінялися люб'язностями

Народного депутата Надію Савченко підозрюють у підготовці до замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

Зараз ви читаєте новину «"Дурість карається" - соцмережі відреагували на епопею з Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути