Ексклюзиви
четвер, 23 серпня 2018 10:36

Кучма дав свій рецепт закінчення війни з Росією

Кучма дав свій рецепт закінчення війни з Росією
Леонід Кучма, екс-президент України. Фото прес-служби

Екс-президент України Леонід Кучма розповів, як зупинити війну на Донбасі.

"Зупинити війну можна одним рухом, просто оголосивши про капітуляцію. Сподіваюся, охочих отримати мир такою ціною у нас немає. Принаймні навіть якщо є, то вони не насміляться вголос пропонувати таке", - розповів Леонід Кучма в в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Українці воюють не із бойовиками, а із Росією.

"Спробувати зупинити війну можна, перейшовши у рішучий воєнний наступ. Охочих зробити це на словах у нас багато. Сподіваюся, вони розуміють, що насправді ми воюємо не з ОРДЛО, а з Росією. Тому результат таких кавалерійських атак буде передбачуваним і для нас невтішним".

Екс-президент вважає, що зупинити війну може тільки той, хто її розпочав.

"Лишається одне – домовлятися. Шукати мир у компромісах. Цим цілям слугує "нормандський формат" більше чотирьох років. Варто порівняти інтенсивність бойових дій тоді та тепер. Зупинити війну може лише той, хто її почав. Тобто запитувати треба не нас, а Москву".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США заговорили про арешт грошей Путіна

Якщо Росія захоче атакувати Україну з Азовського моря, на неї чекає невдача – море занадто мілке, щоб у ньому міг безперешкодно діяти військовий флот.

Зараз ви читаєте новину «Кучма дав свій рецепт закінчення війни з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути