вівторок, 06 червня 2017 12:50

Командування невдоволене бойовиками, які тікали з позицій - Тимчук

Командування невдоволене бойовиками, які тікали з позицій - Тимчук
Дмитро Тимчук

У штабі окупаційних військ ЛНР намагаються розібратися у відході і залишенні позицій частин і підрозділів російсько-терористичних військ.

Про це заявив депутат від "Народного фронту", координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук в своєму Facebook.

"Серйозну тривогу командування окупантів викликала втрата кількох ділянок оборони і спостережних пунктів на своїх позиціях у районі Калинового, Михайлівки, Бахмутської траси, де просування ЗСУ (в нейтральній смузі і в районах, які за Мінськими угодами повинні контролюватися ЗСУ) становить від 350 метрів до 1,5 кілометра. Командування 2-го АК ЛНР на проведеній нараді за участю командирів частин і підрозділів зажадало від підлеглих формувань "безумовного" утримання позицій, а також вжити "комплексу заходів" з відновлення контролю за втраченими позиціями.

Командування окупантів констатувало суттєве скорочення ЗСУ дистанції ефективного ведення вогню, на окремих ділянках ЗСУ скоротили дистанцію з 800 метрів -1 кілометра до 300-400 метрів. Тепер, під час перестрілок українські війська мають можливість без застосування "заборонених" Мінськими домовленостями озброєнь вогневим способом впливати на передові позиції бойовиків, які продовжують застосовувати важке озброєння. Тобто обстріли і провокації з боку останніх можуть отримувати адекватну відповідь від ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог з артилерії обстріляв сили АТО та прикордонників біля Павлополя

Наводили приклади, як бойовики кидали позиції у нейтральній зоні, залишали боєприпаси і спорядження. Командири частин окупантів посилалися на - неможливість утримувати визначені для їхніх підрозділів ділянки оборони обмеженою кількістю особового складу; брак боєприпасів та спорядження, низький рівень оснащення і озброєння підлеглих підрозділів. Командири запропонували провести "оптимізацію" системи оборони в першій лінії з метою рівномірного розподілу сил і засобів, виділення тактичних резервів для "оперативного реагування на зміну ситуації", - написав Тимчук.

Підрозділи 93-ї ОМБр, які виконують бойові завдання на луганському напрямку, просунулись у "сіру зону" на 1,5 км ближче до Бахмутської траси.

Зараз ви читаєте новину «Командування невдоволене бойовиками, які тікали з позицій - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути