понеділок, 12 червня 2017 15:29

"Коли виросту, стану солдатом, як мама" - 5-річний син загиблої Героя України довів мережу до сліз

  5-річний Тимофій втратив маму на війні два роки тому.  9 червня отримав мамин орден "Народний Герой України".
5-річний Тимофій втратив маму на війні два роки тому. 9 червня отримав мамин орден "Народний Герой України".
5-річний син Тимофій учасниці російсько-української війни Катерини Носкової, якій посмертно присвоєно звання "Народний герой України", хоче бути солдатом, як мама.

Історію про це на сторінці спільноти "Народний герой України" у Facebook написала журналістка Віолетта Кіртока.

Катерина Носкова служила зв'язківцем у 17-му батальйоні 57-ї бригади. Жінка пішла в АТО 18 лютого 2015-го, одразу за чоловіком. 16 серпня 2015-го під окупованою Горлівкою на новій позиції вона потрапила під обстріл. Жінка без роздумів побігла витягувати з-під завалів поранених. Вона надала допомогу і винесла в безпечне місце трьох бійців. А коли знову побігла на те місце, дістала смертельні травми.

"За порадою психологів, бабуся, Катрина мама, сказала малюкові, що його мама тепер на зірочці. Дуже часто тепер, виходячи на поріг будинку в Знам'янці, хлопчик піднімає голову в небо і каже: "Я бачу маму!" Зовсім недавно він сам зрозумів, що мама померла. На кладовищі, на могилі Каті, дитина вимовляє: "Коли я виросту, теж стану солдатом". Ніна Іванівна, бабуся, на це відповідає: "Синочку, війна вже тоді закінчиться, не треба буде тобі воювати". "Я все одно буду солдатом", – написала журналістка.

За свій вчинок Носкова отримала недержавну нагороду "Народний герой України", яку вручили її сину.

Церемонія нагородження відбулася 9 червня в Кропивницькому. Хлопчику на сцені вручив орден волонтер Володимир Голоднюк, який втратив сина в лютому 2014 року, на вул. Інститутській у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нема слів, я плачу" - в мережі оприлюднили зворушливе фото

Пост зачепив за живе українців. У своїх коментарях вони зазначили, що важко стримувати сльози, читаючи цю історію, а також побажали Тимофію ніколи не воювати.

 
 
 
Четверо батьків героїв Небесної сотні після подій на Майдані стали волонтерами.
Зараз ви читаєте новину «"Коли виросту, стану солдатом, як мама" - 5-річний син загиблої Героя України довів мережу до сліз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути