вівторок, 21 лютого 2017 12:11

Батьки героїв Небесної сотні стали волонтерами

Батьки героїв Небесної сотні стали волонтерами
gazeta.ua

Четверо батьків героїв Небесної сотні після подій на Майдані стали волонтерами. Їхні діти Назар Войтович, Тарас Слободян, Устим Голоднюк та Ігор Костенко загинули у лютому 2014 року в столиці. Рідні тепер допомагають чужим дітям, які боронять Україну на фронті.

Про це йшлося в ТСН.

Володимир Голоднюк тепер радіє за винахід народних умільців, які вдосконалили кулемет. У своєму кабінеті в Тернопільській обласній раді Ігор Слободян збирає трофеї війни - відстріляний тубус від гранатомета, осколки від артилерійського снаряда. Поряд стоять фотографії загиблого Тараса. Перед Майданом батько і син посварилися, один одному навіть не телефонували. Про смерть сина Ігор дізнався в березні 2014 року – Тарас вважався зниклим безвісти, його тіло знайшли в лісі на Сумщині, в чужому одязі, але з паспортом у кишені. Експертиза показала, що хлопцю вибухом відірвало руку. Батько ж упевнений, що сина вбили тітушки, але слідство довести цього не може – немає свідків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Небесна сотня допомагає хлопцям в зоні АТО" - дружина Героя

Батьки студента і журналіста Ігоря Костенка зберігають усе, що нагадує про сина, який загинув на Інститутській 20 лютого. Самі вони були тоді в Росії на заробітках. Мати за три роки не випрала жодної речі сина, бо хоче, аби все лишалося, ніби він поруч. Під знімки Ігоря батьки постійно підкладають цукерки, бо хлопець їх дуже любив.

Наймолодший герой Небесної сотні Назар Войтович до Майдану допомагав батькові зводити будинок. Після смерті єдиного сина Юрій Войтович до роботи жодного разу не брався. Назару було 17, рідні на столичний Майдан його не пускали, але за день до розстрілу на Інститутській, передаючи речі для майданівців, хлопець таки сів в автобус.

Тепер батьки загиблих майданівців працюють для фронту АТО.

У Полтаві біля державної обласної адміністрацій згадали загиблих у Революції гідності. Принесли 10-метровий національний прапор і співали гімн.

Зараз ви читаєте новину «Батьки героїв Небесної сотні стали волонтерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути