Ексклюзиви
неділя, 15 грудня 2019 13:13

Клімкін назвав нові цілі Путіна в Україні

Клімкін назвав нові цілі Путіна в Україні
Путін буде намагатися взяти під контроль південь України. Фото: UAZMI

Росія намагатиметься взяти під контроль Одесу, Миколаїв, Херсон і Запоріжжя.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю "5 каналу".

Він вважає, що окуповані райони Донбасу залишаться під російським контролем як протекторат. Потім Кремль буде намагатися об'єднати Донбас. Наступною метою може стати південь України.

"Не тільки тому, що це домінуючий контроль над Чорним морем. Другий момент – це можливість усіх сухопутних коридорів не тільки на Крим. Це одночасно вирішує і Молдову, і Придністров'я, і об'єднання всіх територій", – пояснив він.

"Йому потрібен і Миколаїв, і кораблі. Це одночасне вирішення для Путіна проблеми води в Крим. Ми ж ніколи не підпишемо контракт, де буде написано "Крим, Росія". Мені хтось каже, що Путін перезавантажить владу або союз з Білоруссю. Союз з Білоруссю для росіян – це таке. Вони і так вважають Білорусь своєю. А ось союз з Білоруссю і Новоросією з точки зору взагалі місії Путіна – це було б щось, це було б мегавнутрішньою мобілізацією. За це йому ще років 10 пробачать те, що відбувається в Росії", – додав екс-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підстав для ейфорії нема": Порошенко прокоментував "нормандську зустріч"

Клімкін очікує від Росії "повногібридного розгойдування ситуації" на півдні України.

"Буде Одеса, Миколаїв, Херсон і Запоріжжя. Не знаю, як Дніпро, там є певні складнощі для них. А ось по цих регіонах буде послідовний удар", – переконаний він.

9 грудня "нормандський саміт" продемонстрував повну нездатність домовлятися російської сторони. Всі ще раз змогли переконатися в тому, що не випадково розпочали цю гібридну війну, в якій певна частина російської еліти поставила конкретні цілі, про це заявив російський політолог Віктор Мироненко.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін назвав нові цілі Путіна в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути