вівторок, 12 червня 2018 12:03

Катастрофи не оминути: на Донбасі виходить з-під контролю хвостосховище

Катастрофи не оминути: на Донбасі виходить з-під контролю хвостосховище
На Донбасі руйнується резервуар хвостосховища. Фото: "Укрінформ"

На Донбасі руйнується дамба хвостосховища фенольного заводу та сталося забруднення води.

Це відбувається у місті Торецьку, що перебуває на лінії зіткнення. Про екологічну ситуацію повідомили у звіті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України у Twitter.

"Зафіксовано руйнування дамби хвостосховища фенольного заводу в Торецьку на лінії зіткнення. Там зберігається 270 тонн хімічних відходів, заповнене на 90%",– йдеться у повідомленні. У хвостосховищах зберігають радіоактивні, токсичні та інші відвальні відходи збагачення корисних копалин.

Крім того, у МінТОТ зазначили, що окупаційні адміністрації не допускають експертів для обстеження небезпечних чи аварійних об'єктів на окупованих територіях.

"На окупованій території відбувається неконтрольоване затоплення шахт. Вода перетікає до шахт на підконтрольній територій. Уряд оперативно виділив 131 млн грн на ліквідацію та попередження негативного впливу", - зазначається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нас засліпило і оглушило, але ми живі" - терористи обстріляли цивільних

Також 30 проб поверхневих вод на Донбасі показали, що вода в регіоні "брудна" або "дуже брудна".

"Шахтні води виходять на поверхню, псується питна вода, відбувається просідання ґрунтів та заболочення", - додали в Міністерстві.

На території Донбасу, підконтрольній українській владі, існує 76 потенційно небезпечних об'єктів. Близько сотні небезпечних місць знаходиться на територіях, окупованих російськими бойовиками.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофи не оминути: на Донбасі виходить з-під контролю хвостосховище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути