вівторок, 12 червня 2018 10:43

"Нас засліпило і оглушило, але ми живі" - терористи обстріляли цивільних
7

Пенсіонери з Катеринівки розповіли, як їх обстрілювали
Фото: facebook
Пенсіонери з Катеринівки розповіли, як їх обстрілювали
Пенсіонери з Катеринівки розповіли, як їх обстрілювали
Пенсіонери з Катеринівки розповіли, як їх обстрілювали
Пенсіонери з Катеринівки розповіли, як їх обстрілювали

Жителі звільненого від бойовиків села Катеринівка розповіли про обстріли мирного населення.

Село розташоване у Попаснянському районі Луганської області, поблизу лінії розмежування. Інформацію про цивільне населення на звільнених територіях поширила команда Truth Hounds у Facebook.

"За останні роки ми задокументували для Гааги сотні наслідків такої злочинної недбалості. Але інша справа навмисні атаки – таку цинічність зустрічаємо нечасто", - розповіли документатори.

Пенсіонери з Катеринівки розповіли, як близько опівночі на 9 травня 2018-го почули з північного сходу автоматні черги.

"За деякий час кулі стали бити в спальню будинку. З цього боку стіна не має вікон, тож набої калібром 5,45 міліметрів не зашкодили подружжю", - повідомляється.

За словами мешканців, за півгодини після початку обстрілу з тієї ж сторони в будинок влетів крупнокаліберний снаряд. Пробив стіну між ліжками старих, пролетів крізь спальню і кухню.

"Нас засліпило і оглушило, але ми залишились живі. Перейшли в іншу кімнату. Такий от нам подаруночок", – сказав 70-літній господар.

Заначається, що ймовірно це був набій автоматичної дрібнокаліберної гармати на БМП-2 або трасуючий набій станкового крупнокаліберного кулемету ДШК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі безпілотник засік 126 танків бойовиків

"Встановити точно не вдалось, оскільки наступного ранку місце подій відвідали солдати ЗСУ, і залишки набоїв не збереглися. Таку зброю використовують обидві сторони воєнного конфлікту в Україні", - повідомляється.

Крім того, документатори встановили радіус та траєкторію пострілу, а також зафіксували інші пошкодження цивільної інфраструктури в селі. Інформація допоможе визначити відповідальних за умисний обстріл.

Російські найманці-бойовики на Донбасі отримали нове озброєння від кураторів. Українська розвідка повідомила про поповнення боєкомплекту артилерією та мінометами.

Зараз ви читаєте новину «"Нас засліпило і оглушило, але ми живі" - терористи обстріляли цивільних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути