понеділок, 04 червня 2018 14:06

Екологічна катастрофа на Донбасі: оприлюднили результати дослідження

Екологічна катастрофа на Донбасі: оприлюднили результати дослідження
Екологічна катастрофа на Донбасі: міністерство повідомили про ризики. Фото: Depo.ua

На території Донбасу, підконтрольній українській владі, знаходиться 76 потенційно небезпечних об'єктів.

Близько сотні небезпечних місць знаходиться на територіях, окупованих російськими бойовиками. Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, передає "Інтерфакс-Україна".

"Згідно з дослідженнями екологічної ситуації на Донбасі, яке було проведено на замовлення міністерства, до переліку потенційно небезпечних потрапило 176 об'єктів. З них, 132 об'єкти - в Донецькій області (підконтрольна - 49, непідконтрольна - 83) і 44 об'єкти - в Луганській області (підконтрольна - 27, непідконтрольна - 17)", - йдеться у повідомленні.

Небезпечними об'єктами є: заводи, очисні споруди, водоканали, насосні та фільтрувальні станції, шахти, енергетичні споруди.

Головними екологічними ризиками Донбасу названі затоплення шахт Донецької та Луганської областей через припинення енергопостачання водовідливних і вентиляційних комплексів. Забруднення ґрунтів, пов'язане з використанням зброї, хімічне забруднення вод, пошкодження через бойові дії ємностей під тиском, в яких зберігається рідкий хлор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі пов'язали інформатора "Сірого кочівника" із ДНР

"Така ситуація може призвести до виникнення надзвичайної ситуації транскордонного масштабу", - зазначили у міністерстві.

У селищі Південне, що в Донецькій області, виявили партію боєприпасів. Спільно з групою розмінування ЗСУ було проведено обстеження території смт Південне площею 2,5 га. Виявлено 360 вибухонебезпечних предметів.

Зараз ви читаєте новину «Екологічна катастрофа на Донбасі: оприлюднили результати дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути