Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2017 01:20

Катастрофа МН17: Хмурий прокоментував звинувачення у причетності до перевезення "Бука"

Катастрофа МН17: Хмурий прокоментував звинувачення у причетності до перевезення "Бука"

Звинувачуваний у перевезенні на Донбас "Бука", з якого було збито пасажирський лайнер Малайзійських авіаліній МН17 – російський військовий на прізвисько Хмурий заперечив свою причетність до катастрофи.

Про це повідомляє російська служба ВВС, яка зв'язалась за допомогою електронної пошти зі вказаною особою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cлідчі у справі MH17 не можуть розшифрувати російські знімки з радарів

Ймовірний герой доповіді Bellingcat написав, що вважає таке розслідування "спробою відвести слідство у бік". Співрозмовник також заявив, що, на його думку, в доповіді не наводиться жодних доказів.

"Головними факторами у цій справі є два: 1. Хто віддав команду на поразку цілі. 2. Хто стріляв. Ні до першого, ні до другого я не маю ніякого відношення", - заявляє він.

Повідомляється, що Хмурий відмовився давати повне інтерв'ю, лише коротко заперечив результати розслідування Bellingcat, які встановили особу військового з позивним Хмурий, що фігурує у перехоплених СБУ телефонних розмовах бойовиків про транспортування "Бука", з якого збили MH17.

"Бук", з якого збили Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, привіз на Донбас Сергій Дубинський. Про це заявляє експертно-журналістська група Bellingcat. Це відставний російський офіцер. Серед терористів він відомий під псевдонімом Хмурий.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа МН17: Хмурий прокоментував звинувачення у причетності до перевезення "Бука"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути