вівторок, 15 вересня 2020 15:08

Інспектування на Донбасі більше не буде - Резніков

Інспектування на Донбасі більше не буде - Резніков
Про ситуацію доповіли політичним радникам "нормандської четвірки" в Берліні, на якому були присутні також високопоставлені представники ОБСЄ, які зі свого боку це підтвердили.Фото: "Уніан"

Віцепрем'єр Олексій Резніков заявив, що спільного інспектування позицій на Донбасі більше не буде.

Про це він сказав у програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Мова не йшла про відвідування бойових позицій ЗСУ. Йшлося про спільне відвідування в режимі СЦКК у поточному форматі, в присутності ОБСЄ, цього місця в сірій зоні. Ні про яку інспекцію бойовиками українських позицій не було мови. Прошу не поширювати цей міф", - наголосив Резніков.

Віцепрем'єр зазначив, що такий захід був узгоджений з ОБСЄ на переговорах ТКГ тільки в районі селища Шуми. Українська сторона пропонувала після цієї інспекції "провести таке ж розслідування тих порушень, які, на наш погляд, мають місце з боку бойовиків".

"Але вони нам ввечері сказали: а ми хочемо подивитися другу позицію, третю і так далі. На це їм було сказано: на цьому оркестр закінчує свою роботу. Ні про які розслідування більше мови йти не може. Був запропонований виняток, а вони пішли далі і почали порушувати ту домовленість, що була досягнута під час засідання ТКГ", - додав Резніков.

Він зазначив, що про цю ситуацію доповіли політичним радникам "нормандської четвірки" в Берліні, на якому були присутні також високопоставлені представники ОБСЄ, які зі свого боку це підтвердили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТКГ з'явиться посада спікера - Резніков

Спільне інспектування терористами та представниками ОБСЄ мало відбутися в четвер, 10 вересня, о 14:00, але було скасоване через нові вимоги росіян.

Зараз ви читаєте новину «Інспектування на Донбасі більше не буде - Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути