понеділок, 20 липня 2020 16:30

Ідентифікували тіло загиблого на Донбасі

Ідентифікували тіло загиблого на Донбасі
В Україні ідентифікували тіло загиблого внаслідок обстрілу бойовиків під час евакуації пораненого. Фото: Facebook/Yuriy V. Moskalenko

Результати експертизи ДНК показали, що загиблий військовий, тіло якого днями проросійські бойовики передали на підконтрольну уряду України територію, це медик-сержант Микола Ілін.

Як повідомляє штаб ООС, наразі триває підготовка до проведення ритуалу вшанування полеглого українського героя.

Сержант Микола Ілін був громадянином Естонії, проходив військову службу в підрозділі ЗС України на законних підставах.

"Згідно з чинним законодавством, а саме Законом України "Про військовий обов'язок і військову службу" іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України, можуть у добровільному порядку (за контрактом) проходити військову службу у Збройних силах України", - говориться в повідомленні.

Прощання з військовим медиком відбудеться 22 липня 2020 року, в середу, о 10:00 у соборі Св. Олександра, Київ, вул. Костьольна, 17.

2-ге прощання відбудеться в 13:00 в крематорії на вул. Байкова, 16 за військовими традиціями.

13 липня поблизу селища Зайцеве під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця наша група потрапила в заздалегідь підготовлену засідку окупантів. Ворог безжально застосував стрілецьке озброєння практично впритул розстрілявши представників евакуаційної групи. В результаті обстрілу загинув військовий медик, один воїн отримав поранення, а ще один - бойове травмування. Подальші евакуаційні заходи були неможливі, адже ворог продовжив обстріл уже з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Зараз ви читаєте новину «Ідентифікували тіло загиблого на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути