вівторок, 14 липня 2020 07:46

Путінські бойовики розстріляли наших військових, коли ті забирали тіло вбитого побратима

Путінські бойовики розстріляли наших військових, коли ті забирали тіло вбитого побратима
Путінські бойовики, попри домовленості, розстріляли евакуаційну групу ЗСУ. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

13 липня збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети 120-го та 82-го калібру, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Троє наших захисників загинули, одного було поранено та ще один отримав бойове травмування. Підрозділи Об'єднаних сил дали відповідь прицільним вогнем і знищили одного та поранили двох загарбників, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

"Поблизу селища Зайцеве під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця наша група потрапила у заздалегідь підготовлену засідку окупантів. Ворог безжально застосував стрілецьке озброєння практично впритул розстрілявши представників евакуаційної групи. В результаті обстрілу загинув військовий медик, один воїн отримав поранення, а ще один – бойове травмування. Подальші евакуаційні заходи були неможливі, адже ворог продовжив обстріл вже з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. На даний час тіла наших захисників перебувають на місці обстрілу та потребують евакуації", - сазано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС України відповіли на вимогу росіян змінити конституцію заради Донбасу

Найбільша ворожа збройна активність спостерігалася неподалік Луганського, Кримського та Оріхового. На цих ділянках лінії фронту противник вів вогонь з мінометів калібру 120 мм. Також збройні формування РФ обстріляли і ділянку розведення сил та засобів №2 Золоте, випустивши 1 міну калібру 120 мм.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню - з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів стріляли неподалік Авдіївки. Наші воїни припинили ворожі обстріли. Втрат за поточну добу серед наших захисників немає.

За даними розвідки, незаконні збройні формування РФ зазнали втрат особового складу та техніки. За минулий тиждень у ворога 25 загиблих, 16 поранених і травмованих. Також із 6 по 12 липня наші воїни знищили 6 одиниць ворожої техніки.

Зараз ви читаєте новину «Путінські бойовики розстріляли наших військових, коли ті забирали тіло вбитого побратима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути