понеділок, 22 листопада 2021 13:07

Ховався в Криму: спіймали організатора псевдореферендуму на Донеччині

Ховався в Криму: спіймали організатора псевдореферендуму на Донеччині
Затриманий тривалий час переховувався від правосуддя в окупованому Криму. Фото: ssu.gov.ua

У Донецькій області затримали одного з організаторів місцевого незаконного "референдуму" 2014 року.

Злочинець закликав громадян зривати державні прапори й голосувати за приєднання регіону до так званої ДНР, повідомляє пресслужба СБУ. Для цього він підбурював людей до масових заворушень під виглядом проведення мітингів і громадських зібрань.

"Протиправну діяльність організував керівник місцевої комерційної структури зі спільниками. Факти їхніх провокаційних дій на території Великоновосілківського району задокументували правоохоронці", - ідеться в повідомленні.

Згодом злочинець залишив підконтрольну українській владі територію Донеччини й тривалий час переховувався від правосуддя в окупованому Криму. 2017 року слідчі органів безпеки заочно повідомили йому про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України та оголосили в розшук.

Злочинець повернувся на підконтрольну українській владі територію регіону в особистих справах. СБУ підозрюваного затримала. Триває досудове розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні з Росією спіймали учасника захоплення Луганського аеропорту

У Луганській області контррозвідники Служби безпеки України затримали колишнього бойовика так званої ЛНР. Злочинець намагався потрапити на підконтрольну українській владі територію для оформлення пенсії.

Зараз ви читаєте новину «Ховався в Криму: спіймали організатора псевдореферендуму на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути