середа, 13 квітня 2022 06:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб пояснив, для чого Росія запровадила режим терористичної загрози у прикордонних областях

Генштаб пояснив, для чого Росія запровадила режим терористичної загрози у прикордонних областях
До 26 квітня РФ запровадила жовтий рівень "терористичної загрози" в регіонах, які межують з Україною. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Запровадження жовтого рівня "терористичної загрози" в окремих районах Росії свідчить про можливе переміщення військової техніки, озброєння та особового складу ворога на територію України.

Спецрежим Росія запровадила до 26 квітня, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 13 квітня.

"До 26 квітня Російська Федерація запровадила в прикордонних з нашою державою районах та на тимчасово окупованій території Криму так званий "жовтий рівень терористичної загрози".

Зазначені заходи проводяться, ймовірно, з метою організації переміщення військової техніки, озброєння та особового складу на територію України", - йдеться у повідомлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекинула в Україну 400 "добровольців" з бойовим досвідом

Ворог не перестає завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах цивільної інфраструктури у Харківській та Запорізькій областях.

Активно веде повітряну розвідку, за даними Генштабу.

11 квітня стало відомо, що у Брянській, Бєлгородській, Курській та Воронезькій областях РФ запровадили жовтий режим "терористичної загрози". Усі ці області межують з Україною. Росіян закликають триматися якомога далі від місць масового перебування людей, мати при собі документи, звертати увагу на шляхи евакуації та незнайомих осіб та автомобілі біля будівель.

За даними української розвідки, Росія планує серію терактів на своїй території для нагнітання антиукраїнської істерії. Російські спецслужби готують теракти з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень і шкіл у населених пунктах. А також завдання ракетно-бомбових ударів по Бєлгороду чи одному з міст окупованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб пояснив, для чого Росія запровадила режим терористичної загрози у прикордонних областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути