вівторок, 12 квітня 2022 11:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Підриватимуть лікарні та школи: путінський режим готує серію терактів у РФ та Криму

Підриватимуть лікарні та школи: путінський режим готує серію терактів у РФ та Криму
У Росії можуть підривати цивільні будівлі, щоб звинуватити в цьому ЗСУ та добровольчі батальйони. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Росія планує серію терактів на своїй території та в окупованому Криму для нагнітання антиукраїнської істерії.

Про це заявив начальник головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-майор Кирило Буданов.

"Російські спецслужби планують серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень і шкіл у російських населених пунктах. А також завдання ракетно-бомбових ударів по Бєлгороду чи одному з міст Криму", - сказав Буданов.

Провальне виконання плану з мобілізації в Росії змушує путінський режим запускати брудні сценарії. Їхня мета - емоційно сколихнути російське суспільство і ще більше його консолідувати проти українців, переконаний Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не зупиняйтеся на півдорозі" - зомбовані діти РФ звернулися до окупантів

"Для цього вони планують вибухи в російських житлових будинках чи ракетні обстріли, щоб звинуватити в цьому Збройні сили України та добровольчі батальйони, абистворити емоційну картину "звірств українських націоналістів". Цілком можливо, що ці теракти подаватимуться як помста українців за Бучу й Краматорськ і як виправдання жорстокості проти українського мирного населення", - підкреслив начальник ГУР.

На його думку, дуже символічно, що правління президента РФ Володимира Путіна почалося з терактів проти російських багатоквартирних будинків, які стали підставою для знищення Чечні. А тепер, схоже, воно закінчується тими ж методами.

"Останніми днями російська влада дедалі активніше розганяє маховик антиукраїнської істерії. В Білгородській і Курській областях активно риються окопи, нагнітається паніка стосовно уявного наступу українських добровольчих батальйонів і диверсійних груп", - додав Буданов.

У Верховній Раді зареєстрували проєкт заяви про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні.

Напередодні повномасштабного вторгнення РФ Володимир Путін заперечив існування України як окремої держави. Цьому передували інші заяви Путіна про те, що українці - не окремий народ, а частина російського. Таке твердження означає ніщо інше, як заперечення самого факту існування українців, нагадали законодавці.

Зараз ви читаєте новину «Підриватимуть лікарні та школи: путінський режим готує серію терактів у РФ та Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути