Ексклюзиви
четвер, 24 листопада 2022 07:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про "прильоти" в низці населених пунктів

Генштаб повідомив про "прильоти" в низці населених пунктів
Генштаб ЗСУ повідомив останні новини з передової. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 23 листопада, російські окупаційні війська продовжили тероризувати Україну обстрілами.

Атаки ворога зафіксували на низці напрямків. Спокійно було лише на Волинському та Поліському. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 24 листопада.

"На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено", – ідеться у зведенні.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв з реактивної та ствольної артилерії райони населених пунктів Гай і Хрінівка Чернігівської області та Басівка, Середина Буда і Ясна Поляна на Сумщині.

На Слобожанському напрямку у прикордонних районах Бєлгородської області Росії противник утримує підрозділи своїх військ для проведення демонстраційних дій. Періодично обстрілює з мінометів та ствольної артилерії по позиціях Сил оборони, а також районах населених пунктів Бологівка, Ветеринарне, Глибоке, Дворічне, Ізбицьке, Красне, Кудіївка, Огірцеве та Стрілеча Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник обороняється. Обстрілює з танків, мінометів та ствольної артилерії, зокрема, райони населених пунктів Берестове, Вільшана, Вишневе, Кислівка, Крохмальне, Табаївка Харківської області; Макіївка, Новоселівське, Стельмахівка та Площанка Луганської області та Терни, Торське і Ямполівка на Донеччині.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник зосереджує зусилля на веденні наступальних дій. Обстріляв з танків та всього спектру артилерії по районах населених пунктів Авдіївка, Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Берхівка, Верхньокам'янське, Виїмка, Водяне, Григорівка, Кліщіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Невельське, Первомайське, Роздолівка та Яковлівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ять місяців війни: кадри запеклої боротьби українців і здобутки ЗСУ

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог веде оборону. Зафіксували обстріли районів населених пунктів Велика Новосілка, Времівка, Вугледар, Новопіль, Пречистівка і Шахтарське Донецької області та Гуляйполе, Зелений Гай, Дорожнянка, Оріхів, Полтавка, Степногірськ, Темирівка і Червоне на Запоріжжі.

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник не припиняє артилерійських обстрілів позицій наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро.

Залучив ствольну та реактивну артилерію для обстрілів населених пунктів Антонівка, Берислав, Велетенські, Білозерка, Дніпровське, Дудчани, Качкарівка, Новоолександрівка, Понятівка, Станіслав, Токарівка, Широка Балка Херсонської області та міста Херсон, веде позиційну оборону. Ворог удосконалює логістичне забезпечення передових підрозділів та покращує фортифікаційне обладнання позицій на зазначених напрямках.

Тим часом українська авіація не припиняє бити по скупченню російських окупантів.

"Минулої доби завдала шість ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника і по двох позиціях зенітних ракетних комплексів", – ідеться у зведенні.

Підрозділи українських ракетних військ і артилерії уразили чотири райони зосередження особового складу та озброєння та військової техніки, позицію протиповітряної оборони та ще один важливий об'єкт ворога.

Пообіді 23 листопада Росія накрила українські області ракетами. Про вибухи повідомляли в низці регіонах, зокрема Києві та області.

За даними Повітряних сил, ворог випусти понад 70 ракет по нашій території. 50 з них збили сили ППО у Полтавській, Київській, Миколаївській областях.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що у результаті ворожих обстрілів відомо про 10 загиблих. Десятки людей отримали поранення.

У всій Україні триває відновлення енергопостачання. Енергетики, комунальники, ДСНС працюватимуть цілодобово.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про "прильоти" в низці населених пунктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути