Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2022 07:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Гарні новини з фронту: ЗСУ підсмажили окупантів під Херсоном

Гарні новини з фронту: ЗСУ підсмажили окупантів під Херсоном
19 грудня ЗСУ вдарили по зосередженню живої сили та техніки окупантів у Херсонській області. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських окупантів у районах 25 населених пунктів.

Серед них: Масютівка Харківської області, Підкуйчанськ, Діброва і Білогорівка на Луганщині, а також Верхньокам'янське, Веселе, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Водяне, Піски, Невельське, Мар'їнка, Новомихайлівка і Пречистівка Донецької області. Ворог продовжує зазнавати втрат, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 21 грудня.

"Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 12 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили склад боєприпасів, три пункти управління та 10 районів зосередження живої сили окупантів", – ідеться у повідомленні.

Підтверджено вогневе ураження 19 грудня району зосередження живої сили та техніки окупантів районі Василівки в Херсонській області. Знищено вісім одиниць важкої військової техніки різного типу. Інформація щодо втрат ворога у живій силі уточнюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ втрачає позиції під Бахмутом: свіжі карти боїв від ISW

Водночас противник завдав п'ять ракетних та 16 авіаційних ударів, а також здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню. В результаті цього великі ушкодження отримала цивільна інфраструктура та постраждало мирне населення міста Херсон на півдні, а також Костянтинівки та Вовчанська, що на Харківщині.

З 12 грудня російські окупаційні війська проводять підготовку до примусової евакуації громадян України, які проживають на території міста Василівка та прилеглих населених пунктів Василівського району Запорізької області.

Військово-політичне керівництво Російської Федерації проводить підготовку до нового наступу на Україну.

Він може відбутися найближчими місяцями, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Експерти наводять у свіжому звіті низку факторів, які можуть свідчити про плани Кремля щодо чергового масштабного вторгнення у 2023 році.

Зараз ви читаєте новину «Гарні новини з фронту: ЗСУ підсмажили окупантів під Херсоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути