понеділок, 19 грудня 2022 06:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін готує новий наступ на Україну – аналітики США розкрили деталі

Путін готує новий наступ на Україну – аналітики США розкрили деталі
РФ готується до нового наступу на Україну найближчими місяцями. Фото: eastnews.ua

Військово-політичне керівництво Російської Федерації проводить підготовку до нового наступу на Україну.

Він може відбутися найближчими місяцями, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Експерти наводять у свіжому звіті низку факторів, які можуть свідчити про плани Кремля щодо чергового масштабного вторгнення у 2023 році.

"Російське військове керівництво веде кампанію по удаванню себе частиною ефективного апарату воєнного часу, намагаючись змінити громадську думку про невдачі РФ у повномасштабній війні проти України", – ідеться у повідомленні.

Міноборони РФ 18 грудня опублікувало кадри робочої поїздки Сергія Шойгу до Південного військового округу (ПВО). Він інспектував угруповання російських військ у зоні бойових дій в Україні. Шойгу заслухав доповіді від польових командирів і спілкувався безпосередньо з особовим складом на передовій, особливу увагу приділяючи організації всебічного забезпечення військ, умовам дислокації особового складу в польових умовах, а також роботі медичних і тилових частин.

17 грудня міноборони РФ опублікувало кадри, на яких Шойгу присутній на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, начальником Генерального штабу РФ Валерієм Герасимовим та командувачем Об'єднаного угрупування військ в Україні Сергієм Суровікіним для обговорення найближчих та середньострокових пропозицій для російських операцій в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч Путіна з Лукашенком: в ISW оцінили можливість вступу Білорусі у війну

"Нещодавні дії Шойгу дозволяють припустити, що міноборони РФ намагається зміцнити свою репутацію ефективного військового органу на тлі критики ведення війни з боку провоєнної спільноти", – зазначають аналітики.

Узгоджені зусилля російських військових чиновників презентувати себе активно залученими до планування та контролю воєнних дій, особливо за відсутності відчутних воєнних перемог в Україні, можуть свідчити про те, що РФ готується до нового наступу вже найближчими місяцями.

"Візит Шойгу до ПВО є спробою показати, що військове керівництво виправляє руйнівні невдачі російських збройних сил у тих областях, які стали предметом постійних гнівних коментарів з боку так званих військових блогерів та протестів солдатів і їхніх сімей", – додали експерти.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував загрози з боку Білорусі.

Україна готується до всіх можливих оборонних сценаріїв. Учора на Ставці верховного головнокомандувача детально обговорили кордон.

Зараз ви читаєте новину «Путін готує новий наступ на Україну – аналітики США розкрили деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути