четвер, 29 грудня 2022 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Гайдай розказав про нові знущання окупантів з дітей Луганщини

Гайдай розказав про нові знущання окупантів з дітей Луганщини
Лише 4% жителів так званої ЛНР мають доступ до зв'язку 4G. Фото: eastnews.ua

Половина окупованої Луганщини не забезпечена мобільним покриттям. Доступ до 4G мають лише 4% жителів так званої ЛНР.

Ті, хто повернувся в Сіверськодонецьк, виявляють у своїх квартирах нові двері та нових мешканців. Місто замерзає, а окупаційна влада дарує дітям на Новий рік по 10 пакунків морозива, повідомив 29 грудня очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

"Ми часто жаліємося на відсутність 4G протягом кількох хвилин, нервуємо через це. Давно маємо гаджети, здатні на більше, і вимагаємо цього від операторів. Населення так званої ЛНР нічого такого не вимагає. Лише 4,32% жителів псевдореспубліки мають доступ до зв'язку 4G. Інші на щось краще не розраховують. Водночас покриття мобільним зв'язком присутнє тільки на 52,3% території окупованого регіону", – ідеться в повідомленні.

Майже всю територію Луганщини у 2022 році росіяни захопили упродовж декількох тижнів без інтенсивних боїв, зруйнувавши всю українську мережу та за 10 місяців не побудувавши нічого свого. Як і за 8 років на захоплених у 2014 році територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль примусово паспортизує дітей окупованої Луганщини

"Ну, хоч у чомусь намагаються наблизитися до рівня Росії. Тим часом у Сіверськодонецьку продовжується розселення військових РФ, колаборантів та незваних гостей міста по порожніх квартирах. Не по усіх підряд – обирають кращі зі вцілілих. До прикладу, дивляться на стан санвузла і якщо не задовільнив, то шукають інші варіанти", – додав Гайдай.

Одразу після вселення окупанти зрізають двері і встановлюють нові. Господарі, які вирішили повернутися в місто, фізично не можуть потрапити у власне житло. Скаржитися нікому.

"Інакше, як знущанням, не назвеш новорічні подарунки, які дісталися дітям міста від окупаційної влади. На початок навчального року в місті залишалося приблизно 500 дітей шкільного віку. На Новий рік їм подарували 5 тис. пакунків морозива. Взимку. В населений пункт, де відсутнє опалення", – підсумував очільни ЛОВА.

На Донбасі підрозділи Збройних сил України відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Андріївка, Площанка й Червонопопівка Луганської області, а також Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка та Побєда на Донеччині. Наша авіація протягом минулої доби завдала 17 ударів по районах зосередження ворога та чотири удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Зараз ви читаєте новину «Гайдай розказав про нові знущання окупантів з дітей Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути