пʼятниця, 24 червня 2022 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Гайдай про тактику ЗСУ на Донбасі: "Ми виснажуємо росіян"

Гайдай про тактику ЗСУ на Донбасі: "Ми виснажуємо росіян"
На Донбасі відбувається війна артилерії. У ворога переважає кількість зброї. Фото: Генштаб

Збройні сили України на Донбасі стримують ворожі наступи, наскільки це можливо.

Українські військові готуються до найгіршого сценарію. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в інтерв'ю Forbes.

"Військова абетка говорить про те, що в разі атаки втрати тих, хто обороняється, і тих, хто наступає, – 1:4. Ми виснажуємо російську армію максимально",– каже він.

Додає, що військове командування бачить всю ситуацію, яка складається у Донецькій, Луганській, Харківській областях, і приймає глобальні рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни зайшли в Миколаївку на Луганщині - Гайдай

За його словами, зараз відбувається війна артилерії. Українські захисники професійно б'ються, але у ворога переважає кількість зброї.

"Ми чекаємо не просто поодинокі поставки, а чекаємо, коли в нас буде достатня кількість важкої зброї. Якщо нам, наприклад, дадуть 10 американських гармат М777, ми подякуємо, але цього буде недостатньо, щоб зупинити російську навалу", – заявив він.

Насамперед стоїть завдання зберегти життя українських бійців.

"Але якщо всюди відступати, ми скоро битимося в Карпатах. На жаль, немає війни без загиблих, і в нас їх багато... У Росії зберігаються військові склади практично з усього Радянського Союзу. Ця зброя застаріла, вона не завжди потрапляє в ціль, але її просто "завались", – пояснює.

Гайдай додає, що не можна недооцінювати ворога.

"Давайте будемо чесними, росіяни, звісно, нащадки Радянського Союзу, які під час війни використовували розповсюджену тактику – закидати супротивника "м'ясом". Але там є офіцери, які грамотно ведуть бойові дії, є спецпризначенці, які професійно воюють", – підсумував.

Зранку, 24 червня, Гайдай повідомив, що Збройним силам України доведеться відійти від Сіверськодонецька. За його словами, захисники вже отримали таку команду. Зазначає, що з боку Тошківки і Золотого ворог просувається до Лисичанська.

Зараз ви читаєте новину «Гайдай про тактику ЗСУ на Донбасі: "Ми виснажуємо росіян"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути