пʼятниця, 24 червня 2022 08:11

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ отримали наказ відійти від Сіверськодонецька – Гайдай

ЗСУ отримали наказ відійти від Сіверськодонецька – Гайдай
Сіверськодонецьк знищений на 90%. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Збройним силам України доведеться відійти від Сіверськодонецька.

Наші захисники вже отримали таку команду. Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у ефірі Freedom.

"Ніхто не кидає наших військових. Ніхто не допустить оточення. Зараз перебувати на розбитих позиціях заради того, щоб просто там бути, немає сенсу. З кожним днем пропорційна кількість загиблих на незакріплених територіях може зростати", - сказав він.

За його словами, захисники України отримали команду відійти на укріплені позиції і вже звідти повноцінно вести бойові дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни зайшли в Миколаївку на Луганщині - Гайдай

"Цілодобово декілька місяців російська армія обстрілювала місто. Що ближче вони (окупанти. - Gazeta.ua) підходили, то більше мали можливості для обстрілів. Інфраструктура знищена повністю", - додає.

Гайдай каже, що в місті обстріляно понад 90% будинків. Критично зруйновані - 80%. Їх неможливо відновити.

Зазначає, що з боку Тошківки і Золотого ворог просувається до Лисичанська.

"Вони дійсно мають успіх у деяких населених пунктах. У противника переважають сили. Тільки з боку Старобільська виїхали шість "Точок-У", - повідомив.

Пояснює, що Лисичанськ складний за своїм ландшафтом. У місті багато пагорбів і крутих спусків. Тому має бути багато оборонних пунктів.

Гайдай каже, що попри наступ росіян, вчора вдалося евакуювати людей і підвезти гуманітарний вантаж.

З першого дня повномасштабного вторгнення росіяни бомбардували Сіверськодонецьк з усієї можливої зброї. Декілька разів окупанти робили спробу захоплення міста. Проте ЗСУ успішно відбивали ворога.

Окупанти тричі змінювали "дедлайн" захоплення Луганської області. Крайньою датою було 26 червня. Росіяни кинули всі сили, щоб окупувати всю Луганську область найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ отримали наказ відійти від Сіверськодонецька – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути