Ексклюзиви
понеділок, 17 січня 2022 09:35

Французькі гелікоптери Airbus вилетіли на патрулювання українського кордону: яскраві кадри 
8

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) завершила черговий етап приймання легких багатоцільових вертольотів типу H125 виробництва Airbus Helicopters.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Фото: dpsu.gov.ua

"Перші гвинтокрилі машини уже вилітали для повітряного моніторингу українсько-білоруської ділянки кордону. Окрім чудових льотних характеристик моніторингове обладнання вертольотів показало спроможність зі значної відстані ефективно відстежувати обстановку й вести відеофіксацію ", - зазначили в ДПСУ.

У відомстві наголосили, що використовують Airbus H125 від початку 2020 року. Однак нові п'ять машин, які прибули в листопаді-грудні 2021-го, мають суттєві переваги.

Вони оснащені оптико-електронною системою спостереження, яка дає змогу вести моніторинг, зокрема, в інфрачервоному режимі. Водночас завдяки тепловізійній камері можна виявити транспортний засіб на відстані до 20 км. Є можливість не лише записувати відео у високій якості, а й за допомогою супутникового обладнання в режимі реального часу передавати його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 200 год. у небі: показали захопливі фото льотних навчань ЗСУ

Вертольоти також облаштовані системою оповіщення з гучномовцями та спеціалізованими авіаційними прожекторами, які можуть використовуватися синхронно з системою оптико-електронного спостереження.

Маневровість і вантажність вертольотів типу Н125 дають змогу виконувати польоти з оперативними групами на борту, а новітні зразки радіотехнічного забезпечення - підтримувати оперативну взаємодію та координувати прикордонні наряди.

23 грудня 2021-го із Франції прибуло три нових вертольоти Airbus H125 для українських прикордонників. Вертольоти мають сучасне обладнання для виявлення та припинення правопорушень на державному кордоні. Зараз ДПСУ має вже сім вертольотів Н125 французької компанії Airbus Helicopter

Зараз ви читаєте новину «Французькі гелікоптери Airbus вилетіли на патрулювання українського кордону: яскраві кадри ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути