середа, 22 березня 2017 04:56

"Це шок, але не катастрофа" - німецькі економісти оцінили втрати від блокади

"Це шок, але не катастрофа" - німецькі економісти оцінили втрати від блокади
Фото: 24tv.ua

Німецька група радників в Україні оцінила втрати української економіки від блокади переміщення товарів через лінію розмежування на Донбасі у 1,6 відсотка ВВП.

Про це заявив керівник групи Рікардо Джуччі, пише DW.com.

"Ми порахували, що в непідконтрольних районах зараз виробляють 1,6 відсотка ВВП України", - повідомив він.

Найбільші проблеми постануть у виробництві сталі та електроенергетиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокада Донбасу: аргументи "за" і "проти"

"З макроекономічного погляду, це шок для країни. Інакше МВФ не переносив би питання виділення наступного траншу кредиту за програмою EFF. Аце не катастрофа", - сказав німецбкий економіст.

Він пояснив, що якщо 2013 року виробничі ланцюги на Донбасі були тісно пов'язані, то зараз ситуація змінилася. За три роки інтеграція стала набагато меншою, вона зберігається передусім у виробництві сталі.

"Для інших секторів ми не очікуємо сильних шоків. Значною мірою ці два регіони вже відділилися. Антрацит і кокс можна імпортувати. Це буде дорожче, є логістичні питання, але Україна може впоратися з цим без масштабних негативних наслідків", - зазначив Джуччі.

Міжнародний валютний фонд переніс розгляд питання про виділення Україні траншу. Причиною назвали необхідність уточненити макроекономічні показники через негативні наслідки енергетичної та економічної блокади.

Зараз ви читаєте новину «"Це шок, але не катастрофа" - німецькі економісти оцінили втрати від блокади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути