Ексклюзиви
середа, 22 листопада 2017 17:41

Це "бандитські розбірки" навколо власності — Тука прокоментував події в Луганську

Це "бандитські розбірки" навколо власності — Тука прокоментував події в Луганську
Георгій Тука Фото: focus.ua

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука вважає, що боротьба між бойовиками в Луганську це ніщо інше, як "примітивні бандитські розбірки" навколо власності.

Про це повідомляє "Укрінформ".

На його думку, "міністр внутрішніх справ" Ігор Корнет після того, як лідер терористів ЛНР Ігор Плотницький виселив його з чесно віджатого особняка, вирішив повернути все, що "нажито непосильною працею" з 2014 року.

"Ситуація загострилася після того, як з'явилася власниця будинку, в якому Корнет оселився. Вона звертається до "графа Луганського" з проханням повернути нерухомість, після чого Плотницький показово виселяє з нього Корнета. І тут уже перейшли на рівень особистих взаємин. Оскільки обидва мають у розпорядженні певну кількість озброєних бойовиків, то була спроба такого квазіперевороту", - зазначив заступник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луганську воюють російські спецслужби — Клімкін

Тука також заявив, що вночі на територію окупованої частини Луганської області зайшло понад 300 одиниць російської бойової техніки.

"Хотілося б, щоб вони там один одного зжерли в кінці кінців. Чим більше і швидше вони один одного зжеруть, тим легше буде відновлювати законну владу на цій території", - підкреслив він.

21 листопада центр Луганська оточили озброєні люди. Відбулось це після звільнення міністра "МВС" Ігоря Корнета. Ігор Плотницький заявив, що це спроба "державного перевороту". Ігор Корнет забарикадувався в будівлі "МВС" разом з колишнім "Беркутом". Сьогодні до Луганська ввели підрозділ російської приватної військової компанії. Також вчора через прикордонний пункт пропуску "Довжанський" з території РФ увійшла колона з кількох десятків Уралів з особовим складом ЗС РФ, 20 БТРів.

Зараз ви читаєте новину «Це "бандитські розбірки" навколо власності — Тука прокоментував події в Луганську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути