середа, 22 листопада 2017 11:07

У Луганськ прибули російські війська - Тимчук

У Луганськ прибули російські війська - Тимчук
Фото: korrespondent.net

До Луганська було введено підрозділ російської приватної військової компанії. Також вчора через прикордонний пункт пропуску "Довжанський" з території РФ увійшла колона з кількох десятків Уралів з особовим складом ЗС РФ, 20 БТРів (деякі з гарматами на причепах).

Про це повідомляє Дмитро Тимчук в Facebook

Підрозділи, на думку експерта, було перекинуто до Луганська для стримування протистояння між Ігорем Плотницьким та Ігорем Корнетом.

"Більшість військовослужбовців "2 АК ЛНР" і представників інших "силових відомств ЛНР" в конфлікті підтримують Корнета, також останнього підтримує "міністр держбезпеки ЛНР" Л. Пасечнік, який має суттєвий вплив на ситуацію (І. Корнет і Л. Пасечнік - ставленики ФСБ РФ). У свою чергу, ставленики АП РФ (зокрема, В. Суркова) - І. Плотницький та його оточення - зараз можуть розраховувати виключно на російських військовослужбовців і приватну військову компанію", - пише Тимчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переворот у Луганську: Плотницького ігнорують, Корнет забарикадувався

На думку депутата подальший розвиток ситуації повністю залежить від рішення, яке приймуть в Кремлі. Він вважає, що може бути кілька варіантів. "Злиття ЛНР з ДНР з єдиним центром управління в Донецьку, або відновлення статус кво з примусовим "примиренням" Плотницького та Корнета, або ж зміщення Плотницького, до якого у Москві також є багато претензій", - зазначає експерт.

Раніше повідомлялося, що Кремль в конфлікті Ігоря Плотницького і звільненого ним глави "МВС" ЛНР Ігоря Корнета став на сторону останнього. Проте лідеру терористів дали "останній шанс".

Зараз ви читаєте новину «У Луганськ прибули російські війська - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути