Ексклюзиви
вівторок, 02 червня 2020 11:12

Єрмак назвав, кого з представників ОРДЛО хоче бачити на переговорах по Донбасу

Єрмак назвав, кого з представників ОРДЛО хоче бачити на переговорах по Донбасу
Представників ОРДЛО хочуть бачити на переговорах по Донбасу. Фото: reuters.com

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що до переговорів із врегулювання конфлікту на сході України мають бути залучені визнані представники громадянського суспільства Донбасу, не причетні до військових дій.

Про це він заявив німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Якщо такі представники населення мають бути залучені до переговорного процесу, то вони повинні бути непричетними до військових дій або вбивств наших солдатів, а також нічого не мати спільного з сепаратистськими та терористичними організаціями. Це мають бути визнані представники громадянського суспільства", - сказав Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба про водопостачання в Крим: "Повну відповідальність за ситуацію на півострові несе окупант"

Щодо проведення місцевих виборів на території ОРДЛО Єрмак вкотре зазначив, що це можливо лише після повного виведення з цієї території іноземних військ та незаконних збройних формувань і повернення Україною контролю над своїм кордоном.

Серед умов також безперешкодна діяльність ЗМІ, політичних партій та міжнародних спостерігачів.

2 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба разом із керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком прибули із робочим візитом в Німеччину. У складі української делегації також віцепрем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони Андрій Таран, заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква та інші посадові особи.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак назвав, кого з представників ОРДЛО хоче бачити на переговорах по Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути