понеділок, 22 січня 2018 16:22

Експерт розповів, скільки братньому "донецькому народу" Кремль щорічно дає грошей

Експерт розповів, скільки братньому "донецькому народу" Кремль щорічно дає грошей
Тука розповів, як Кремль фінансує "народи Донбасу". Фото: РВ

Братньому "донецькому народу" Кремль щорічно надає фінансової підтримки в розмірі 30-35 млрд руб. (15-17 млрд грн). Власних доходів ледь вистачає на здійснення соціальних виплат.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, на своїй сторінці в Facebook.

"Приблизно в таку суму обходиться Росії і утримання "луганського народу" - 30-35 млрд руб. Власні надходження ледь покривають 22 відсотки потреб "молодої республіки". І це - без затрат на ведення війни проти України", - наголосив він.

За словами експерта, видатки обох "народів" стрімко зростають:

2015-го на потреби "народів" витратили 44,5 млрд руб , 2016 року цифра сягнула 60,3 млрд руб., а 2017-го апетити "республік" збільшились до 68,4 млрд руб. (34 млрд грн).

"Фінансове навантаження на Кремль зростає з року в рік. Воно було б ще більшим, якби не самодіяльність деяких нардепів-псевдо-патріотів. Завядки псевдо-патріотичним діям "обранців", експорт в Росію вугілля з боку "молодих республік" зріс з 1,1 мільйона тонн 2015 року до 4,2 мільйонів тонн 2017-го. В чотири рази", - наголосив Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛНР оголосили мобілізацію

За його словами, на місцевому ринку з'явилась компанія ЗАТ "Внешторгсервіс", афілійована з паном Курченком.

"Ця компанія стрімко взяла під контроль підприємства на окупованій території. Так, наприклад, вага вантжів, відправлених цією компанією в Росію сягнула більше 200 тисяч тон. Окрім цього, Внешторгсервис опанувала місцеві енергетичні ринки. Звички свої пан Курченко не змінює. Його компанія, з одного боку, заборгувала енергетикам близько 250 мільйонів рублів, з другого боку, - шахтарям 330 мільйонів рублів. Кидає і перших, і других", - розповів Тука..

Крім того, він розповів, яким чином здійснюються розрахунки на окупованій території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їх подвиг в тому, що вони пішли заробляти гроші в армію" - снайпер АТО розповів про "заробітчанство на війні"

"Росія має в своєму розпорядженні дві "сірі" зони - Абхазію і Південну Осетію. Визнавши ці території, Росія започаткувала свої кореспондентські рахунки в "Сбербанке Республики Абхазия". В тому ж банку має рахунки і "центральний банк ДНР". Отож, всі розрахунки здійснюються через фінансову установу ще одного псевдо-державного утворення. І все це проходить через систему SWIFT.

Цікаво, що за переміщенням товарів і розрахунки між "народами" відповідальним призначено ту саму фірму "Внешторгсервис" пана Курченка", - додав він.

Меценат з Росії купив в інтернет-магазинах та переслав у школи Донецької області книжки українською мовою на суму близько 70 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, скільки братньому "донецькому народу" Кремль щорічно дає грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути