Ексклюзиви
понеділок, 22 січня 2018 10:19

"Їх подвиг в тому, що вони пішли заробляти гроші в армію" - снайпер АТО розповів про "заробітчанство на війні"

"Їх подвиг в тому, що вони пішли заробляти гроші в армію" -  снайпер АТО розповів про "заробітчанство на війні"
Снайпер з АТО розповів про "заробітчанство" в армії. Фото: Корреспондент.net

Немало військовослужбовців у складі підрозділів ЗСУ, які воюють на Донбасі, приходять в АТО, щоб заробити гроші.

Про це розповів снайпер із зони АТО, який з метою безпеки попросив не називати свого імені і позивного, передає "Апостроф".

"Я не знаю, скільки їх в процентному співвідношенні, але навіть якщо б це був один чоловік, це мало б значення все одно. Так ось, "заробітчани" йдуть в армію тому, що вдома їм нічого робити, там немає роботи. І вони йдуть сюди за зарплатою. Тому що знають, що зарплата військовослужбовця - під 10 тисяч гривень. А це вже дуже великі гроші, які вони не зароблять вдома", - розповів військовий.

Він розповів про "спілкування" з жінкою-військовою, яка не приховує того, що прийшла заробити на службі в АТО.

"Довелось мені якось поговорити з однією панянкою. Вона розповіла, що була артилеристкою, а зараз перевелася в піхоту. У неї два сини, як вона стверджує, Герої України (адже для кожної матері сини - герої), і сама вона воює. "Тільки, - каже мені, - даремно ти в районі нашої позиції ходиш, працюєш. Тому що по нас сепари стрілятимуть". "Стривай, - кажу, - ти підписала контракт, щоб воювати за Україну. Ти ж прийшла сюди воювати!" "Так я і воюю. Наше завдання адже - їх не пустити". Е-е, ні, наше завдання - не їх не пустити. Наше завдання - йти вперед і вигнати їх з української землі. Воювати - це значить виконувати накази командування. І робити все щосили, щоб перемогти. І - так, розуміти, що тебе можуть вбити на цій війні. Або покалічити. Але ж ти на це підписуєшся, а не сидіти в окопі і жерти тушонку з салом!" - обурився снайпер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Деякі полонені просили додаткову пайку, щоб поїсти" - звільнений боєць

За його словами, "заробітчани" ніколи не зрозуміють, що на війні потрібно не відпрацьовувати номер, а боротися.

"Вони вже зробили в цьому житті подвиг. Їхній подвиг - в тому, що вони пішли заробляти гроші в армію. Вони прорахували ситуацію, зрозуміли, що в армії їм краще, ніж на гражданці, тому що вони повернуться додому з УБД, отримають наділ землі , будуть рядитися в героїв - ось, мовляв, які ми молодці, ми захищали Україну. А за фактом толку від них ніякого ", - додав снайпер.

Керівництво бойовиків намагається приховати невдалі дії своєї диверсійної групи на приморському напрямку, де залишили на полі бою свого пораненого. У ньому один із ватажків видає "пацанам" розпорядження, нібито вони нічого не знають про "вилазку" товариша на позиції українських військових.

Зараз ви читаєте новину «"Їх подвиг в тому, що вони пішли заробляти гроші в армію" - снайпер АТО розповів про "заробітчанство на війні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути