Ексклюзиви
понеділок, 29 січня 2018 07:38

Експерт розповів про новий конфлікт між "братніми республіками" ЛНР та ДНР

Експерт розповів про новий конфлікт між "братніми республіками" ЛНР та ДНР
Боротьба за фінансові в ЛНР не припинилася. Фото: qha.com.ua

Після "відставки" Плотницького боротьба в ЛНР за фінансові потоки тепер уже між нинішнім лідером бойовиків Пасічником і "міністром внутрішніх справ" Корнетом не припинилася. Пасічник намагається витіснити з Луганська так званих "донецьких".

Як передає "24 Канал", про це розповів Дмитро Снєгирьов, військовий експерт. Він зазначив: "Так званий міністр внутрішніх справ Корнет фактично є людиною Захарченка. Пасічник намагається віджати в Корнета вугільну промисловість – законні шахти і копанки. Корнет розгорнув боротьбу проти Пасічника через незаконне виробництво тютюнової і лікеро-горілчаної продукції, тому що ватажок ЛНР хоче увійти на територію, контрольовану Захарченком".

А також наголосив, що Захарченко хотів встановити в ЛДНР свою монополію на мобільний зв'язок. А це не сприймають у Луганську. Окрім того, між "республіками" йде торгова війна. Вона пов'язана з поставками лікеро-горілчаних виробів, встановлені митні збори на лініях розмежування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Більшість людей налаштовані проти України" - звільнений з полону розповів про ситуацію на окупованих територіях

Снєгирьов пояснив: "Стара донецька команда в Луганську в особі Корнета намагається вплинути і на обіг вугілля в ЛНР. З цієї причини і виник конфлікт між двома псевдореспубліками. Корнет контролює постачання на Зуєвську ТЕС, через яку виникла сварка. А тепер все хоче контролювати нинішній ватажок ЛНР Пасічник".

Так звані "військкоматами" від місцевих громадян вимагають давати розписки про невиїзд за межі тимчасово окупованих територій. Бойовики беруть на облік чоловіків у віці від 17 років, уточнюють списки, для підготовки найманців-резервістів, повідомило головне управління розвідки МО.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про новий конфлікт між "братніми республіками" ЛНР та ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути